Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Telefoonnummers verdwijnen, Identiteiten verschijnen

De evolutie en effecten van telefonie naar identiteit-bellen

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van Unified Communications oplossingen als Skype en Microsoft Lync. Dit lijkt ervoor te zorgen dat telefoonnummers langzaam vervangen worden door identiteiten en dat men voortaan overal en altijd bereikbaar zal zijn met één enkel login of identiteit. De telecommunicatie is hierdoor dan ook enorm aan het evolueren. In dit artikel worden de verwachte effecten van deze evolutie geschetst.

Evolutie van bereikbaarheid
De wereld ontwikkelt zich in een razend tempo. Met de komst van smartphones en tablets en daarnaast snellere dataverbindingen is een trend ingezet waar men steeds meer gebruik zal maken van Unified Communications. Waar het nu nog vooral door bedrijven wordt ingezet, als middel om iemand te bereiken op elk denkbare manier, is de verwachting dat dit in de toekomst ook steeds vaker door de consument zal gebeuren.

Inhoud artikel
In dit artikel komen een aantal onderwerpen aan bod. Deze onderwerpen zijn:

  • De historie van telefonie;
  • Wie wordt de eigenaar van identiteiten?
  • De ontmoeting tussen IT en Telecom is definitief;
  • Unified Communications steeds meer voor de hand liggend;
  • User Adoption = het toverwoord!

Download het artikel
Download het hele artikel waarin dieper op de ontwikkelingen rondom Unified Communications wordt ingegaan en de verwachte effecten op verschillende aspecten die gaan spelen. Download ook de whitepaper Unified Communications