Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Technologie omarmen én medewerkers blij maken in de zorg: hoe doe je dat?

Medewerkers in de zorg ervaren momenteel veel werkdruk. Zorgorganisaties kampen met een dringend personeelstekort en op dagen met een lage bezetting is er veel werk te verzetten. Toen de coronacrisis uitbrak, stapten ze bovendien massaal over op andere, nieuwe IT-oplossingen, waaronder Microsoft Teams. Maar medewerkers kunnen hier vaak moeilijk mee omgaan. Zij moeten zelf uitzoeken hoe de technologie werkt, waardoor ze minder tijd hebben om zich te focussen op hun kerntaken. Het gevolg: nóg meer druk.

En dat is het laatste wat je als zorgorganisatie wilt. Want met het grote verloop in de zorg zijn blije medewerkers belangrijker dan ooit. Een blije medewerker zorgt immers ook voor een blije klant. Mensen moeten zich dus fijn voelen bij het werk dat ze doen. Dat krijg je voor elkaar door hen de juiste tools op de juiste manier aan te bieden. Klinkt goed, maar wat moet je je daar nu precies bij voorstellen?

Adoptie: eenmalig project of doorlopend proces?

Waar het om gaat is dat medewerkers de voordelen van de technologie inzien. Als je duidelijk uitlegt hoe een tool hen kan helpen, wíllen zij deze ook gebruiken. Je mag daarbij niet over één nacht ijs gaan. Alleen wanneer je mensen aan de hand meeneemt in het veranderproces, bereik je een duurzaam effect.

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat de adoptie van technologie geen eenmalig project, maar een doorlopend proces is. Want technologische ontwikkelingen stoppen nooit. Eigenlijk kan je adoptie vergelijken met sporten: als je fysiek vitaal wilt worden, ga je niet één keer per half jaar naar de sportschool. En je stopt ook niet zodra je in vorm bent, want dan ben je binnen de kortste keren terug bij af.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website