Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Technische voordelen Private Cloud Fast Track Program

Microsoft Private Cloud Fast Track Reference Architecture Guide

Private Cloud vs Public Cloud
Bij Private Cloud worden bronnen specifiek voor de organisatie gereserveerd terwijl bij Public Cloud de bronnen gedeeld worden. Bij zowel Public Cloud als Private Cloud worden fysieke bronnen gedeeld en wordt geschaald op basis van vraag.

Private Cloud: schematische weergave

Private Cloud vs Virtualisatie
Virtualisatie is een belangrijke technologische oplossing die aan de basis ligt voor Private Cloud. De flexibiliteit op basis van vraag bij de gebruikte bronnen is het belangrijkste verschil tussen de Private Cloud en Virtualisatie.

Microsoft Private Cloud
Op basis van een aantal centrale pijlers is de Private Cloud oplossing van Microsoft gebouwd. Deze pijlers zijn:

  • Een goed fundament voor de toekomst.
  • De belangrijkste voorwaarden zijn de wensen van de klant.
  • Cross platform ondersteuning.
  • Applicatie centraal stellen.

Private Cloud Fast Track Program
Het verminderen van de duur van de totale implementatie, het beperken van risico’s en het verminderen van complexiteit is het belangrijkste doel van Microsoft’s Private Cloud Fast Track Program. Hiertoe is Microsoft een samenwerking aangegaan met een aantal partners. Dit geeft organisaties de mogelijkheid gebruik te maken van de genoemde voordelen. Uiteraard hebben organisaties altijd de vrijheid om te kiezen voor ofwel het gebruik maken van één van de partners of om gebruik te maken van het ‘reference implementation guidance’.

Technische voordelen Private Cloud Fast Track Program
De Private Cloud Fast Track Program integreert meerdere Microsoft producten en technologieën in aanvulling op hardware vereisten om zo een ‘reference implementation guidance’ te creëren. Wanneer de oplossing bij één van de partners is aangeschaft wordt de ‘reference implementation guidance’ geïmplementeerd met hardware van de partner en verkocht als ‘reference implementation’. Welke keuze de organisatie ook maakt, gebruik van eigen hardware of hardware van een partner; de oplossing wordt altijd door een validatieproces gehaald. Een belangrijk voordeel is dat Microsoft en haar partners een oplossing hebben gecreëerd die altijd tegemoet zal komen aan de wensen van de klant.

Lees het volledige whitepaper
Download gratis en vrijblijvend het volledige whitepaper ‘Microsoft Private Cloud Fast Track Reference Architecture Guide’ waarin het Fast Track Program en de voordelen hiervan uitgebreid uiteengezet worden. Daarnaast worden alle begrippen behandeld zodat verantwoordelijken goed begrip hebben van de materie om zo een gedegen beslissing te kunnen nemen.