Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Taking big data Beyond the Hype

Kies het big data-platform dat bij u past

Hoe zit het nu precies met big data? Deze overkoepelende term voor een set aan allerlei technieken zorgt nog wel eens voor verwarring. Zo wordt vaak gedacht big data te maken heeft met het open source big data framework Hadoop, waardoor veel mensen denken dat het alleen ingezet kan worden binnen organisaties die Hadoop gebruiken. Dat is absoluut niet het geval.

Het is belangrijk om goed te bepalen wat big data voor u kan betekenen en welk platform het beste bij uw bedrijfssituatie past. Het samenbrengen van (big) data en workloads op de best mogelijke platform(en) zorgt er voor dat zowel IT als de business hun doelen kunnen bereiken, door de levering van diepgaande business insights, snellere operationele processen en betere service in het algemeen.

Big data: definitie en strategie
In de kern gaat het bij big data om datasets die niet langer eenvoudig beheerd of geanalyseerd kunnen worden met traditionele of gebruikelijke datamanagement-toepassingen, -methoden en -infrastructuren. De gegevens kunnen gestructureerd of ongestructureerd zijn en al dan niet statisch. Maar uiteindelijk gaat het niet om een definitie, maar om een ‘big data’-strategie.

Bedrijven die vasthouden aan de traditionele opvattingen over het datalandschap en die weigeren om gebruik te maken van de beste hulpmiddelen zullen voor altijd blijven steken in de hype van big data in plaats van te kunnen profiteren van het vermogen om flexibel en concurrerender binnen hun markten te kunnen opereren.

Bepaal aan de hand van de whitepaper ‘Taking big data Beyond the Hype’ op welke manier big data voor een u een rol kan spelen. In de paper komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veranderingen in het datamanagement-landschap
  • De eisen die komen kijken bij de selectie van een big data-platform
  • Informatie over het Hybride Data Ecosysteem

Download vandaag nog geheel vrijblijvend deze whitepaper!

 

Download de whitepaper
Download