Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Super Users voor meer CRM draagvlak

CRM Super Users

Super users zorgen ervoor dat vragen en ideeën op CRM-vlak worden onderzocht en opgelost. Super users hoeven niet uitgerust te zijn met een IT-achtergrond, maar betrokkenheid en affiniteit met software is wel belangrijk. Dit maakt dat super users op de hoogte zijn van de belangrijkste bedrijfsprocessen, wat het bedrijf nodig heeft en hoe CRM daar op aan kan sluiten. Als het ware is een super user de spil tussen de organisaties en de IT-afdeling. Super users zijn ook goed voor het creëren van draagvlak onder collega’s. Wat zijn de taken van een super user? Dit is helemaal afhankelijk van de onderneming.

Snel kleine aanpassingen in het CRM-systeem

Een super user kan een snelle aanpassing in het CRM-systeem maken. Dit zorgt ervoor dat medewerkers direct verder kunnen  gaan met hun dagelijkse werkzaamheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een extra knop in het scherm, een rapportage of een workflow. Voor een snelle fix is het goed om naast de reguliere IT-afdeling ook een aantal super users in het team te hebben. Daarnaast kan een super user ook dienen als vraagbaak voor medewerkers die wat extra hulp nodig hebben met CRM. Hierdoor kan het succes van CRM met super users geborgd worden.

CRM heeft draagvlak nodig

Om CRM tot een succes te maken is draagvlak een heel belangrijk aspect. Normaal gesproken is de interne communicatieafdeling hiervoor verantwoordelijk, maar als deze afdeling niet aanwezig is binnen de organisatie? Deze communicatierol kan uitbesteed worden aan een CRM-coach. Maar ook hierin kan een super user een belangrijke rol spelen. De super user kan dienen als ondersteuning en begeleiding tijdens het creëren van draagvlak.

Klantgericht werken?
Vertrouwen moet je verdienen!

Wat zijn de mogelijkheden van een Super User?

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden met een Super User, wat er komt kijken bij een RFC en bij welke andere afdelingen een super user handig is? Download de whitepaper en ga aan de slag met Super Users.

 

Download de whitepaper
Download