Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Succesvolle implementatie van Unified Communications

Tips voor een optimale implementatie van Unified Communications

Met de opkomst van nieuwe communicatie middelen (zoals internet en social media) willen steeds meer mensen op een andere en snellere manier communiceren. Communicatie is niet langer meer plaats en tijd afhankelijk, maar dient altijd en overal, zowel privé als zakelijk, mogelijk te zijn. Hiervoor werd het Unified Communications (UC) concept geboren. Deze whitepaper neemt u mee in de opkomt van Unified Communications. Daarnaast worden een aantal tips en trucs gegeven voor het optimaal inzetten van Unified Communications, nu en in de toekomst.

Wat zijn de voordelen van Unified Communications in de organisatie?
Snelle communicatie is tegenwoordig niet alleen een wens van de gebruiker, maar bijna een vereiste om te kunnen overleven als organisatie. Om daadwerkelijk vast te stellen welke voordelen Unified Communications heeft voor uw organisatie, zijn de voordelen uitgezet in vier verschillende criteria:

  1. Technische en economische effectiviteit (Kostenbesparing)
  2. Psychosociale effectiviteit (Productiviteitsverhoging)
  3. Maatschappelijke effectiviteit (Klanttevredenheid)
  4. Bestuurlijke effectiviteit (Flexibiliteit)

Unified Communications levert een belangrijke bijdrage aan elk van deze vier criteria en is hiermee een merkbare succesfactor voor uw organisatie.

What’s next?
Nu Unified Communications steeds meer aanwezig is in organisaties, veranderen langzaam ook de eisen en wensen rondom een geïntegreerd communicatieplatform. Enkele veranderingen die plaatsvinden zijn:

  • Samenwerken en vergaderen met externe genodigden
  • Unified Communications platformafhankelijk communiceren
  • Een gebruikersapplicatie.

Met deze veranderingen rondom de eisen en wensen, komt er een nieuw tijdperk binnen Unified Communications: Universal Communications. Universal Communications zal voorzien in de behoefte om mondiaal te communiceren via de cloud, bij voorkeur met video, ongeacht het device, de techniek en de context, met telkens dezelfde gebruikerservaring. Lees in de whitepaper meer over het nieuwe Unified Communications.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over de voordelen van Unified Communications, Universal Communications en een succesvolle implementatie? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.