Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Succesvolle implementatie ECD bij Mosae Zorggroep

Het Elektronisch Cliënten Dossier implementeren

Bij de implementatie van een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier komt veel kijken. Daarbij heeft het Elektronisch Cliënten Dossier een grote impact op alle facetten van een zorginstelling. Het is niet alleen een hulpmiddel ter ondersteuning van de werkprocessen, maar het legt ook een relatie tussen de behandeldoelen en de uitvoering van de zorg. Het Elektronisch Cliënten Dossier maakt het mogelijk om informatie over en wensen van cliënt in de werkwijze te bevestigen. In het Dossier komen diverse onderwerpen aan de orde:

  • Agenda cliënt
  • Specifieke wensen
  • Capaciteitsplanning
  • Zorgzwaarte/functiegerichte financiering
  • Basis gegevens

Bovendien ondersteunt het Elektronisch Cliënten Dossier de interne en  externe rapportages. Dit alles geeft aan dat een goed functionerend ECD niet onderschat moet worden bij zorginstellingen.

Het Elektronisch Cliënten Dossier bij Mosae
De manager zorg bij Mosae Zorggroep, Paul Zonneveld, geeft aan dat het Elektronisch Cliënten Dossier de organisatie echt een stap verder helpt. Paul is erg enthousiast over het Elektronisch Cliënten Dossier. Ze hadden de implementatie nooit alleen kunnen doen. Dan was waarschijnlijk gewoon de papieren versie omgezet naar een digitale versie. Tijdens het proces kwamen nog een aantal onvoorziene aspecten aan het licht, daarom waren ze erg blij met hulp tijdens dit implementatieproces.

Zorgleefplan (ZLP)
Mosae heeft gekozen om het ZLP (Zorgleefplan en papieren cliëntendossier) te automatiseren. Elke cliënt is verschillend en heeft dus ook ‘zorg op maat’ nodig en een eigen persoonlijke zorgleefplan. Een zorgleefplan in het Elektronisch Cliënten Dossier bestaat uit een basisplan en een ontwikkelplan. In het basisplan staan de dagelijkse reguliere zorgbehoeften en in het ontwikkelplan wordt de voortgang gevold en gecommuniceerd. De rapportage hierover is erg belangrijk.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de implementatie van het Elektronisch Cliënten Dossier bij de Zorggroep Mosae? Download hier geheel vrijblijvend de volledige praktijkcase en kom meer te weten over het proces en de pilot.