Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Succesvol datagedreven werken met deze tips en tricks

Maak jouw bedrijf toekomstbestendig

Niemand had kunnen voorspellen dat men aan het begin van deze pandemie massaal wc-papier zou hamsteren of dat thuiswerken zo’n belangrijk element binnen ieders bedrijf zou worden. Wie, of liever wat kan dat wel? Juist, data! Met data maak je jouw bedrijfsvoering slimmer, kan je sneller schakelen en flexibeler omgaan met je dienstverlening en personeel tijdens ontwikkelingen en crises zoals deze. Er zijn talloze voorbeelden van hoe data jou helpt om toekomstgerichte beslissingen te nemen voor jouw bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw poging tot datagedreven werken succesvol is? Lees in deze whitepaper welke valkuilen je moet omzeilen en welke stappen je moet zetten om van datagedreven werken een succes te maken.

Een nieuwe manier van werken

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met data en nieuwe technologieën op gebied van datagedreven werken. Logisch om te bedenken dat de inzet van data jouw bedrijf een stuk slimmer maakt en dagelijkse processen verbetert. Maar vergis je niet, datagedreven werken is een gehele nieuwe manier van werken, waar ook een nieuwe mentaliteit achter staat. Vaak stranden pogingen tot deze digitalisatie doordat de cultuuromslag niet wordt gerealiseerd. Je bent pas datagedreven als je verkregen inzichten op de juiste manier en op de juiste plekken binnen jouw organisatie kan verwerken en gebruiken voor oplossingen en beslissingen.

Begin met een cultuuromslag

Voordat jouw bedrijf de overstap maakt naar datagedreven werken, doe je er goed aan om een duidelijke strategie op te stellen. Denk aan het stellen van doelen zoals welke processen je precies wilt verbeteren of hoe je inzichten wilt inzetten binnen jouw bedrijfsvoering. Besluitvorming gedreven door data kent veel voordelen maar ook een aantal valkuilen. Hier lees je alvast een kleine sneak preview van welke valkuilen dit zijn:

  • Het doen van verkeerde aannames
  • Een mismatch tussen behoefte en uitkomst

Jij bepaalt de juiste strategie

Is jouw bedrijf er klaar voor om stappen te zetten richting datagedreven werken en wil je er zeker van zijn dat dit succesvol wordt? Download deze whitepaper en lees met welke valkuilen je rekening moet houden. Ook lees je welke stappen je moet verwerken in je strategie om succesvol over te stappen naar een datagedreven onderneming. Alleen op die manier kan jij de cultuuromslag realiseren met als resultaat dat data, eigen verstand en kennis samenkomen tot een compleet nieuwe manier van werken!

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen. Daarom delen wij al sinds 1990 graag onze kennis en kunde. Inspireren met IT noemen we dat. Dat doen we altijd vanuit het oogpunt van onze klant.

Lees verder

 

Bezoek de website