Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

Laat generaties succesvol samenwerken

Nederland vergrijst snel, de statistieken bewijzen het. De zorgsector komt onder druk te staan, jonge professionals maken zich zorgen over wat er overblijft van hun pensioenpotje en organisaties maken zich zorgen over de continuïteit op de werkvloer. Naar verwachting gaan 65-plussers in 2040 bijna 50% van de bevolking uitmaken. Het is dus niet vreemd dat organisaties zich zorgen maken over hun toekomst. Want hoe zorg je ervoor dat ook jongere generaties zich aan jouw organisatie binden én hoe laat je generaties optimaal samenwerken?

Jong en oud, samen op de werkvloer

Jonge professionals zijn dus onmisbaar om als organisatie relevant te blijven in de toekomst, maar een belangrijke rol is nu weggelegd voor de seniors. Het is belangrijk dat zij kennis en ervaring blijven delen met de jongere generaties, enkel op die manier is een organisatie klaar voor de toekomst. Een ideale werkvloer bestaat dus uit een mix van verschillende generaties die elkaar versterken en die van elkaar kunnen leren.

In 5 stappen generatie-proof!

Hoe kan een organisatie de vast waardes blijven koesteren en ervoor zorgen dat jong talent niet na 1 jaar er weer vandoor gaat? Deze 5 stappen worden in deze whitepaper verdiept:

  • Voorkom energieslurpers bij medewerkers
  • Zorg voor de juiste technologie
  • Breng Young en Senior Professionals samen
  • Topmanagement, toon lef!
  • Maak een persoonlijke connectie met Young Professionals

Teaser: Breng Young en Senior Professionals samen

Generatie-expert Aart Bontekoning kwam tot de verrassende conclusie dat net de jongste en oudste generatie op de werkvloer het prima met elkaar kunnen vinden. Jongeren zijn gek op technologische snufjes, maar zijn ook op zoek naar een persoonlijke connectie. Feedback van directe collega’s vinden ze waardevol en ze weten dat van de oudere generatie behoorlijk wat te leren valt. Bied hen dus de ruimte om samen te werken op een manier die het beste bij ze past.

Wapen tegen vergrijzing

Benieuwd geworden naar de andere 4 tips. Download Klaar voor de werknemer van vandaag én morgen en maak van jouw organisatie een fijne werkomgeving voor jong en ervaren!