Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Strategisch nadenken over mobiliteit en bedrijfsgegevens

Enterprise computing infrastructuur voor mobiliteit opzetten

Een steeds groter wordende vraag naar mobiele productiviteit heeft ervoor gezorgd dat in de afgelopen vijf  jaar de wereld van enterprise computing sterk is veranderd. Dit heeft nieuwe eisen aan de huidige infrastructuur gesteld en men probeert dit te doen zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de efficiency van de organisatie, of het goede IT-beheer. Deze whitepaper helpt u bij het ontwikkelen van een mobiele gegevensstrategie waarbij het beleid van het management tot aan bedrijfsprocessen aan de orde komen.

Toename van mobiele productiviteit wordt nog niet altijd ondersteund
In veel organisaties gebruiken meer dan de helft van de medewerkers laptops, echter kan er niet op afstand gewerkt worden door de aanwezige technische beperkingen. Dit zorgt voor veel waardevolle data dat lokaal is opgeslagen. Naast laptops zijn er vaak ook smartphones en tablets waar werknemers gebruik van maken en de toegang tot deze apparatuur dient zonder enige moeite te zijn.

Ontevredenheid van IT zorgt voor beveiligingsuitdaging
Wanneer medewerkers niet tevreden zijn met de huidige mogelijkheden die de organisatie biedt op het gebied van mobiele productiviteit, dan zal men andere manieren vinden om deze tevredenheid te bereiken. Denk hierbij aan oplossingen als iCloud en Dropbox die voor een makkelijke toegang tot data zorgen. Echter is dit voor de IT beveiliging van het bedrijf niet goed in verband met het lekken van data. Op deze opslagmethoden valt geen invloed uit te oefenen. Dit kan ook in strijd zijn met de regelgeving van de organisatie.

Download vrijblijvend de whitepaper “Strategisch nadenken over mobiliteit en bedrijfsgegevens” waarin u meer leest over de ongekende transformatie binnen enterprise computing die door de grote vraag naar mobiele productiviteit is veroorzaakt. Iedere organisatie moet beseffen dat de werknemer nu mobiel is en dat het tijd is om de IT-infrastructuur hierop aan te passen. Denk hierbij aan de bekende term ‘BYO’ ofwel Bring Your Own. Deze whitepaper helpt u een mobiele gegevensstrategie te ontwikkelen voor ondernemingen waarbij belangrijke strategische vragen uiteengezet worden.

 

Download de whitepaper
Download