Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Steeds meer waarde uit data en informatie creëren

Cijfers, data, informatie; de gegevens vliegen ons om de oren. Niet voor niets ook, informatie over waar je staat als organisatie is essentieel in je bedrijfsvoering. Het helpt je dienstverlening te verbeteren, je beleid te bepalen en het geeft je duidelijk inzicht door middel van monitoring. Meer en meer digitale gegevens stromen elke organisatie binnen en er lijkt een wereld aan mogelijkheden aan onze voeten te liggen.

Maar wat is nu echt de waarde van informatiegestuurd werken? Waar begin je? Hoe koppel je data en informatie vanuit verschillende bronnen en hoe kunnen overheidsinstanties hierin samenwerken en elkaar versterken?

Informatiegestuurd werken en structurele verankering

Informatiegestuurd werken klinkt eenvoudiger dan het is. Het is een nieuwe manier van werken voor een organisatie en haar medewerkers: een transformatie of organisatieverandering. Iets dat niet van het ene op andere moment gerealiseerd kan worden. Het vraagt om een gestructureerde aanpak.

Het structureel verankeren van informatiegestuurd werken blijft voor veel organisaties de grootste uitdaging. Initiatieven vanuit een data lab, een pilot om te komen tot een voorspelmodel of het opzetten van een dashboard zijn hele mooie eerste stappen. Maar hoe ga je hier op tactisch niveau binnen een organisatie invulling aan geven en hoe kun je het verder opschalen? Met andere woorden hoe word je een volwassen datagedreven organisatie?

LUSTRUM: De Informatiegestuurde Overheid 2019

Voor de vijfde keer op rij biedt het Congres De Informatiegestuurde Overheid concrete handvatten over het creëren van snelle en betere besluitvorming door data en informatie. De eerste sprekers zijn al bekend en belichten vanuit verschillende invalshoeken de laatste stand van zaken met betrekking tot informatiegestuurd werken binnen de overheid.

Het congres De Informatiegestuurde Overheid helpt overheidsinstanties data- en informatiegedreven te opereren. Hierbij wordt vanuit verschillende kanten op de materie ingegaan: processen, informatie, technologie en de mens.

Naast een inhoudelijk sterk congresprogramma biedt het congres je ook de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten.

Klik hier voor meer informatie & aanmelden voor het congres.