Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Steeds meer pilots op basis van blockchaintechnologie

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat de blockchaintechnologie geïntroduceerd werd. Steeds meer vooruitstrevende bedrijven en organisaties starten pilots op basis van blockchaintechnologie. Logisch, want er is veel winst te behalen.

Blockchaintechnologie op de proef in de logistieke sector

Het Havenbedrijf Rotterdam, ABN Amro en Samsung SDS zetten een proef uit op basis van blockchaintechnologie. Het doel van deze pilot is een volledig papierloze integratie van administratieve en financiële stromingen binnen de verschillende internationale distributieketens.  

Er zijn mogelijkheden om de betalingen, administratie en het fysieke vervoer van containers efficiënter te maken. Dit komt doordat deze processen nu volledig los van elkaar opereren. Hierdoor zijn er op dit moment tientallen bedrijven betrokken bij een containertransport van Rotterdam naar China.

Al deze processen zullen tijdens de pilot geïntegreerd worden. Door blockchaintechnologie toe te passen kunnen partijen in een logistieke keten door middel van gevalideerde data en zonder centrale leiding, verschillende activiteiten laten coördineren. De pilot zal volgende jaar januari van start gaan. Voor meer informatie over deze pilot kunt u het volledige artikel lezen op: Port of Rotterdam

Blockchain ook toepassen in de praktijk?

Tijdens de praktische Masterclass Blockchain in Business leert u welke stappen u moet doorlopen om blockchain succesvol in uw organisatie te implementeren en welke strategie daar het meest geschikt voor is. Aan de hand van diverse praktijkopdrachten ervaart u hoe blockchain in de praktijk werkt. De praktische masterclass leert u hoe u zelf zinvol aan de slag kunt gaan met blockchain in uw organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de training.