Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Stappenplan voor uw contentmarketing-strategie

Vergroot uw zichtbaarheid met deze 11 stappen

Contentmarketing is broodnodig in het huidige informatietijdperk, waarin klanten zelf wel op zoek gaan naar informatie en nieuwe producten. Organisaties moeten goed hun best doen om relevante content te matchen met de juiste klant. Dus heeft u een goede contentmarketing-strategie nodig.

Contentmarketing-strategie stap voor stap

Maar waar begint u als u een succesvolle contentmarketing-strategie wil opzetten? Elke organisatie steekt natuurlijk anders in elkaar, maar om succesvol nieuwe klanten aan u te binden doorloopt ook uw organisatie een aantal stappen. Hier sommen we er alvast 5 op:

  1. Definieer uw doelstelling: wat wilt u bereiken?
  2. Benoem uw doelgroep: wie wilt u bereiken?
  3. Onderzoek de informatiebehoefte: waar heeft uw doelgroep, met betrekking tot uw vakgebied, behoefte aan? Welke business issues spelen er bij uw doelgroep?
  4. Definieer uw expertisegebied, inventariseer de in huis zijnde kennis en beschikbare content: wat ligt al ‘op de plank’ en heeft potentie voor hergebruik en wat kunt u creëren.
  5. Vergelijk de informatiebehoefte van uw doelgroep met het aanbod waartoe u in staat bent. Benoem die gebieden waar u op in kunt spelen met uw expertise.

Sweet spots

In deze whitepaper wordt ook ingegaan op de ‘sweet spots’ waarmee u aansluit op de interesse van uw doelgroep. Verder wordt u uitgelegd hoe u een marketingkalender kunt maken waarin thema’s, evenementen en productreleases aan te pas komen. Doorloop de in totaal 11 stappen in dit stappenplan en ga aan de slag met uw eigen contentmarketing-campagne.

 

Download de whitepaper
Download