Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Stappenplan voor het afbouwen van VDI

Stap ook af van jouw VDI-omgeving

VDI diende jarenlang als praktische oplossing om werknemers toegang te geven tot bedrijfsapplicaties, ongeacht hun locatie. Maar de verwachtingen van werknemers en de IT-afdeling veranderen snel dankzij de grote technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Hierdoor worden de beperkingen van VDI steeds zichtbaarder. Maar wat is dan een waardig alternatief? In deze whitepaper lees je de voor- en nadelen van VDI en een oplossing die past bij deze tijd.

Wat zijn de beperkingen van VDI?

Ondanks alle voordelen heeft VDI een aantal beperkingen. Gebruikers verwachten dat ze op hun werkplek dezelfde mogelijkheden hebben als wat ze thuis kunnen op hun laptop of tablet. Dit is vaak nog niet het geval. Zo werkt VDI minder goed op smartphones en tablets, terwijl medewerkers juist op een device naar keuze willen werken. Ook ervaren medewerkers een VDI vaak als traag, iets wat ze in het dagelijks leven niet meer gewend zijn. Kortom, reden om op zoek te gaan naar een waardig alternatief.

De cloud werkplek als alternatief

Het was de afgelopen jaren moeilijk te missen: de ontwikkelingen rondom de cloud gingen razendsnel. Met deze technologische ontwikkelingen is de cloud werkplek inmiddels een goed, misschien zelfs beter, alternatief voor VDI. Een cloud werkplek heeft alle voordelen van VDI met daaraan toegevoegd meer flexibiliteit, minder IT-beheer, lagere kosten en een snellere verbinding.

Wil jij meer weten over de cloud werkplek en hoe deze in de plaats kan komen voor jouw VDI? Download deze whitepaper en ontdek hoe je jouw VDI kan afbouwen aan de hand van een handig stappenplan.

 

Download de whitepaper
Download