Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Stappenplan "Onderneming kopen"

Het kopen van een onderneming

Een onderneming is een complex geheel van mensen, middelen, goederen- en geldstromen. Dit geheel moet in kaart worden gebracht, om te weten wat er precies gekocht wordt. Daarnaast koopt men toekomstige risico's en rendementen, die moeten worden ingeschat. Om succesvol een bedrijf te kopen is dan ook specifieke kennis en ervaring nodig.

In de professionele overnamemarkt wordt de verkoop van een bedrijf meestal volgens een vooraf vastgestelde procedure uitgevoerd. Afhankelijk van de situatie en de tegenpartij wordt vooraf een passende tactiek bepaald. Het aankoopproces neemt gemiddeld 3 tot 6 maanden in beslag. Het is een intensief proces, dat veelal naast het 'gewone werk' moet worden uitgevoerd. Naast specifieke kennis en ervaring is er dan ook simpelweg extra mankracht nodig om zo'n proces succesvol af te ronden.

Klik op de knop 'download' om toegang te krijgen tot een speciale pagina waar verschillende informatie is te vinden over het kopen van ondernemingen, zoals whitepapers en stappenplannen.