Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Stap voor stap naar een lean organisatie

Verbeter uw processen met de kennis van anderen

Succesvolle organisaties snappen wat ze doen en hoe hun processen lopen. Op die manier bewerkstellingen ze procesoptimalisatie en worden ze een echte lean organisatie. CMIS Group, bekend van de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek, had deze ambitie. Daarnaast wilde het een aanpassing in houding en cultuur van de organisatie. Met de tools van Sensus-methode kregen ze het in 1,5 jaar voor elkaar en werden zelfs de verwachtingen overtroffen. Hoe CMIS Group dat deed en wat dit precies opleverde, kunt u lezen in deze case study.

Procesoptimalisatie: meer dan alleen processen in kaart

De eerst stap in lean worden is het in kaart brengen van processen en ze optimaal inrichten, maar daar blijft het niet bij. U heeft medewerkers nodig om processen te identificeren. Met vernieuwende technieken kunt u medewerkers betrekken bij het in kaart brengen van processen. Hierdoor kunnen organisaties het speels houden voor iedereen.

Als processen worden geoptimaliseerd, is het belangrijk dat medewerkers hierbij worden betrokken. Zo publiceerde CMIS Group rapportages en publicaties niet alleen op het intranet, maar werden medewerkers ook op andere manieren bereikt om de betrokkenheid te vergroten.

Leer van anderen

Hoe CMIS Group dit precies deed, leest u in deze case study. Download CMIS Group maakt hypotheekdiensten lean en kom erachter hoe ook u de processen in uw organisatie succesvol kunt verbeteren.

 

Download de whitepaper
Download