Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

SSO and federation: An overview

Alle mogelijkheden van SSO en Identity Federation

In deze webcast legt Morten Strunge Nielsen uit wat identity federation is en op welke manier het wellicht interessant is voor uw organisatie.. In Denemarken wordt hier al meer dan 6 jaar mee gewerkt en hebben ze hier veel ervaring mee opgedaan. Met deze techniek wordt ‘single sign-on’ mogelijk gemaakt, wat betekent dat op ieder apparaat op meerdere manieren kan worden ingelogd. Wanneer dit is gebeurd hoeft niet meer ingelogd te worden op andere plekken, de gebruiker blijft ingelogd. In deze webcast wordt een overview gegeven van de identity federation techniek.

Naadloze integratie met cloud services
Met Identity Federation  is het mogelijk om te integreren met verschillende cloud services. Alle grote Cloud providers bieden nu ook ondersteuning voor de Identity Federation techniek. Denk hierbij aan Google, Microsoft met Office 365 of Azure. Omdat veel diensten nu richting de cloud gaan is dit ontzettend belangrijk.

Federation zorgt voor kostenbesparing
Federation laat het toe om de operationele kosten van uw organisatie te reduceren. Een enkel wachtwoord betekent namelijk minder behoefte aan support van de medewerkers, vermindering van het aantal identiteiten en bijbehorende administratiekosten, de mogelijkheid voor gebruikers om zelf toegangsgegevens te beheren en een snellere integratie bij nieuwe applicaties. Ook de ontwikkelingskosten worden minder omdat het systeem minder complex wordt en de applicatie ontwikkelaars niet belast worden met het ontwerpen en testen van user management en beveiliging.

Ook wordt in deze webcast een case gepresenteerd waarin een organisatie die Identity Federation heeft geïmplementeerd en behoefte had aan verschillende beveiligingslagen. Ze waren eraan gewend om verschillende usernames en wachtwoorden te gebruiken voor alle diensten, echter zijn ze nu overgestapt op het single sign-on systeem.

In de webcast “SSO and federation: An overview” krijgt u veel informatie over alle mogelijkheden van Identity Federation binnen organisaties. Met deze techniek wordt het mogelijk om met letterlijk een single sign-on in te loggen op alle desbetreffende applicaties op verschillende (mobiele) apparaten. Dit gaat gepaard met veel kostenbesparingen, een betere beveiliging en een hogere flexibiliteit. 

 

Bekijk Webcast