Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Spotfire: demo van visualisatiesoftware

Data analytics in de praktijk

Het is bijna ongelooflijk op welke manier Albert Einstein de relativiteitstheorie bedacht: hij visualiseerde abstracte informatie over licht en mechanica en manipuleerde het beeld in zijn hoofd. Inderdaad, normale stervelingen kunnen wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld van de visualisatiesoftware Spotfire.

Wat is Spotfire?

In deze software worden data gevisualiseerd, bijvoorbeeld als staafdiagram of geplot op een kaart. Dit maakt de gegevens overzichtelijker en daardoor beter te begrijpen. Via dit systeem kunnen grotere bedrijven makkelijk informatie uitwisselen tussen vestigingen. De intelligentie van de software maakt bovendien fijnmazige voorspellingen mogelijk.

Realtime gedrag van consumenten

Spotfire is een product van Tibcom, een aanbieder van infrastructuursoftware die organisaties ter plaatse of in een cloudcomputing-omgeving kunnen gebruiken. Of het nu gaat om het optimaliseren van claims, de verwerking van transacties, cross-selling van producten op basis van het realtime gedrag van consumenten of het afwenden van een crisis voordat deze plaatsvindt, Tibco biedt bedrijven het volgende voordeel: de mogelijkheid om de juiste informatie op het juiste moment vast te leggen en deze proactief te gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen.

Spotfire demo

In deze video beschrijft Steven van der Kroft, senior solutions consultant bij Tibco, aan de hand van een fictieve klantencase wat er allemaal mogelijk is met Spotfire. Hij loodst u door de diverse schermen en laat ook even de ingewikkelde code achter de tabellen zien. Bekijk deze webcast en laat u inspireren om efficiënter en winstgevender met de data in uw bedrijf om te gaan.

 

Bekijk Webcast