Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Spoedcursus beveiligingsbeheer

Meer zicht op de beveiliging

Net zoals onze werkomgeving steeds complexer en geavanceerder werd, hebben ook cybercriminelen de afgelopen jaren niet stil gezeten. Wereldwijd worden er steeds meer phishing, malware en datalekken gesignaleerd waardoor cybersecurity een steeds belangrijker topic wordt. De uitdagingen op beveiligingsgebied zijn groot: toenemende complexiteit, gebrek aan zicht en niet effectief kunnen reageren op beveiligingsproblemen. Dit e-boek helpt je bij het opstellen van een intelligent beveiligingsbeheer.

Oplossingen stapelen

In een poging om onze systemen zo goed mogelijk te beveiligen kiezen veel organisaties ervoor om verschillende beveiligingsoplossingen te implementeren binnen één workload. Het resultaat is niet noodzakelijk een veiligere omgeving, maar zorgt er vooral voor dat IT het zicht kwijtraakt op het beveiligingsmodel. Wat natuurlijk weer een invloed heeft op de algemene veiligheid.

3 belangrijke principes van intelligent beveiligingsbeheer

In dit e-boek leer je hoe je intelligent beveiligingsbeheer bereikt op basis van de volgende 3 principes:

  1. Volledige zichtbaarheid: hoe staat het er nu voor met jouw beveiliging en wat zijn de risico’s?
  2. Geïntegreerde beveiligingscontrole: definieer een consistent beveiligingsbeleid.
  3. Effectieve ondersteuning: krijg praktisch toepasbare kennis en aanbevelingen en verbeter zo jouw beveiliging.

Het begint bij zichtbaarheid

De basis van intelligent beveiligingsbeheer is dus zichtbaarheid. Kennis over je beveiligingsmodel is noodzakelijk bij het inschatten van de risico’s voor jouw bedrijfsmiddelen. Alleen zo kan je dreigingen effectief opsporen en daar ook direct op reageren. Maar hoe krijg je inzicht in hoe het met de beveiliging van gebruikers, apps en data is gesteld?

Het antwoord op deze vraag vind je in deze whitepaper. Download hier het e-boek Een spoedcursus beveiligingsbeheer: je beveiliging beter aanpakken en maak van jouw werkomgeving een veiligere omgeving.