Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Spinning out of control

SSD in de organisatie voor meer snelheid

Er wordt in het huidige digitale tijdperk grote hoeveelheden aan data gegenereerd en de verwachting is dat dit blijft groeien. Het afgelopen decennium zijn traditionele harde schijven aanzienlijk in omvang wat betreft grootte gegroeid, maar niet in snelheid. Dit terwijl juist binnen organisaties nu snelheid essentieel is. Solid State Drives (SSD’s) kunnen hier uitkomst bieden. Deze whitepaper gaat over de verschillende opslagmogelijkheden en hoe deze ingezet kunnen worden.

Random Access Memory (RAM) gebaseerde SSD’s worden in de niche markt van high performance computing al jaren gebruikt. Sinds kort heeft de zakelijk markt ook kennis gemaakt met op NAND gebaseerd flash memory  SSD’s.

De traditionele harde schijven zullen nu niet direct vervangen worden door SSD-technologie, maar organisaties kunnen er echter wel groot voordeel uit halen om na te denken over de manier waarop deze technologie in een modern storage-landschap kan passen.

Deze whitepaper presenteert de verschillende mogelijkheden van data-storage via de SSD-technologie en de voor- en nadelen ervan.

 

Download de whitepaper
Download