Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

SPC Microsofts roadmap for Enterprise Social (Yammer)

e-office is deze week bij SharePoint Conference in Las Vegas. Lees mee met de opvallendste ontwikkelingen binnen de SharePoint strategie. In dit blog deel ik Microsofts roadmap met Yammer.

 

Jammer van Yammer
Yammer biedt ontzettend veel mogelijkheden om slim en efficiënt met elkaar te kunnen communiceren en samenwerken. Helaas zien we dat nog veel organisaties in oude structuren(silo’s) werken, waardoor lang niet alle functionaliteiten van Yammer goed worden benut.

 

SharePoint social vs Yammer
Wat is de beste keuze wanneer je social features wilt gebruiken i.c.m. met SharePoint? Go Yammer! Met de strategische keuze voor Yammer, zal Microsoft dan ook niet meer in de social features van SharePoint investeren. Yammer is de toekomst en zal alle sociale functionaliteiten van o.a. de SharePoint newsfeed vervangen. De SharePoint newsfeed blijft voor de komende jaren nog wel ondersteund door Microsoft.

 

Deze nieuwe features worden dit jaar op de markt gebracht:

 

Inline social:
Vanuit elke Office client krijg je de mogelijkheid om direct in de Yammerfeed berichten te posten en te lezen.

 

Groups (public or private):
Aan elke Yammer feed zit een SharePoint groep gekoppeld.
Deze groepen zijn vervolgens weer te benaderen vanuit Outlook. Op deze manier probeert Microsoft een brug te bouwen tussen e-mail en Yammer. Zo zul je in Outlook de social features gaan terugzien en stimuleert het je om de Yammer social features te gaan gebruiken. Zo kun je vanuit Outlook tevens direct posts en bestanden posten in de Yammer feeds.

 

Office graph:
Een Windows 8 app die ervoor zorgt dat alle content gepresenteerd wordt die voor jou interessant is. En ook nog eens op een erg gebruikersvriendelijke en overzichtelijke manier. Deze app kan zowel vanuit Yammer, SharePoint en Office informatie aggregeren.

 


(klik op de afbeelding voor een fullscreen versie)

 

Verder op de roadmap:

  • Lync and skype presence in Yammer
  • Office online apps (word, excel, powerpoint) in Yammer

 

Meer zien van de presentatie? Dat kan: hier
Lees ook de whitepaper “Van Jammer naar Yammer” over de adoptiestrategie van Yammer.