Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Software-defined Storage for dummies

Haal uw voordeel uit software-defined storage

Een van belangrijkste aspecten van IT bij bedrijven is de opslag van data. Veel organisaties willen dan ook graag een voordeel hebben op de concurrentie als het gaat om meer waarde halen uit de data. Het simpelweg opslaan van data is niet genoeg meer. Om meer waarde uit data te halen, zijn veel organisaties al overgestapt op een data storage oplossing genaamd: Software-defined storage.

Software-defined storage?

Software defined storage is een software oplossing die hardware onafhankelijk is. Het zorgt ervoor dat organisaties op een flexibele en nauwkeurige manier met zoveel mogelijk data aan de slag kunnen. Oude oplossingen zijn hier te log en te duur voor. Een storage stack kan namelijk al draaien op x86 hardware, op hypervisors of in de cloud.

Software-defined storage zorgt ervoor dat de storage die op een traditionele manier door medewerkers werd beheerd, omgezet kan worden naar ‘denkende systemen’. Dat wil zeggen dat data automatisch gemonitord, verzameld en geanalyseerd wordt. Dit verlaagt zowel kosten als complexiteit en u kunt nog steeds waarde uit uw data halen.

De voordelen van Software-defined storage

Wilt u meer weten over de voordelen van software-defined storage? In het e-book Software-defined Storage for Dummies gaan we dieper in op de nieuwe trend op het gebied van opslag. Hieronder een greep uit het boek:

  • De redenen waarom een moderne storage-oplossing nodig is
  • De voordelen van software defined-storage
  • Concrete oplossingen op SDS-gebied
  • 7 scenario’s om voordeel uit SDS te halen

Speelt data een belangrijke rol in de organisatie waar u werkt? Dan wordt het misschien tijd om over te stappen naar de nieuwe, moderne manier van data storage. Lees er alles over in het e-book.