Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Software-defined storage for Dummies

7 manieren om voordeel te halen uit deze trend

Informatie, of in IT-taal data, neemt een steeds belangrijkere plek in binnen onze economie. De onderneming van de toekomst is data-gedreven. Wie inzichten uit deze data weet te halen, kan een voorsprong nemen op de concurrentie. Hierdoor worden er nieuwe eisen aan de opslag van gegevens gesteld. Wat zijn die eisen?

Eisen aan opslag anno nu

Organisaties hebben de beschikking over steeds meer data; soms verdubbelt het volume bedrijfsgegevens elke 2 jaar. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor opslag nauwelijks. Maar het gaat niet alleen om de groeiende hoeveelheid data die moet worden verwerkt, maar ook om de veranderende aard van die verwerking. Bedrijven willen namelijk steeds meer inzichten halen uit hun bedrijfsgegevens. Door aankopen, klantgegevens en demografische gegevens door een analytics-oplossing te halen kan een webwinkel bijvoorbeeld nog beter inspelen op de wensen van doelgroepen.

Wat is software-defined storage?

Om op deze flexibele en nauwkeurige manier met zo veel data aan de slag te gaan zijn de oude oplossingen te log en te duur. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor software-defined storage (SDS), een software-oplossing die hardware-onafhankelijk  is. Daardoor kan een storage stack bijvoorbeeld draaien op x86-hardware, op hypervisors of in de cloud.

Software-defined storage transformeert traditionele, door medewerkers beheerde storage naar ‘denkende’ systemen die automatisch uw data monitoren, verzamelen en analyseren. Het gevolg: de kosten en complexiteit van opslag gaan omlaag, terwijl u steeds meer waarde uit uw data kunt halen.

Voordelen van software-defined storage

Het e-book Software-defined Storage for Dummies gaat dieper in op deze nieuwe trend op het gebied van opslag. Een greep uit de inhoud van dit boek:

  • De redenen waarom een moderne storage-oplossing nodig is
  • De voordelen van software defined-storage
  • Concrete oplossingen op SDS-gebied
  • 7 scenario’s om voordeel uit SDS te halen

Werkt u voor een organisatie waarin data een belangrijke rol spelen, dan wordt het misschien tijd om over te stappen naar een moderne manier van data storage. Download dit e-book en maak kennis met deze nieuwe trend.