Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Software Defined Storage: efficiënter storagebeheer

Software Defined Storage voor effectieve inzet resources

De eisen aan storage-oplossingen worden steeds hoger. Dat komt omdat de hoeveelheid data enorm groeit en daarmee de behoefte aan toegang tot deze data. Tegelijkertijd neemt de vraag naar capaciteit navenant toe terwijl de organisatie snelheid en flexibiliteit eist. Daarom kiezen organisaties ervoor hun storage-omgeving te vergroten. Dat lijkt logisch, maar het is niet de beste oplossing. Uitbreiding zorgt namelijk ook voor extra beheertaken. Hierdoor ligt het gevaar op de loer dat IT-afdelingen steeds meer tijd kwijt zijn aan het beheer van de storage-systemen. Veel beter zou zijn dat ze die tijd gebruiken om collega’s uit de organisatie verder te helpen. Een eenvoudig en efficiënt storagebeheer helpt daarom zowel de IT als de rest van de organisatie vooruit.

Efficiënter en eenvoudiger storagebeheer

Wanneer u besluit uw storage-omgeving uit te bouwen, komen er met Software Defined Storage geen extra beheertaken bij. Daarnaast haalt u met Software Defined Storage het maximale uit de capaciteit en performance van uw huidige storage-systemen. Omdat u zo alle storage-systemen centraal beheert, worden ze effectiever en efficiënter ingezet.

Software Defined Storage drukt kosten

Met Software Defined Storage kunnen dankzij verdere automatisering en efficiëntere inzet van bestaande middelen de kosten voor storage tot wel 90% worden verminderd. Hierdoor heeft uw IT-afdeling meer tijd over om stappen te zetten op het gebied van bijvoorbeeld business analytics, de (hybrid) cloud en mobile. De meest in het oog springende voordelen van Software Defined Storage zijn:

  • Zeer kostenefficiënt
  • Verregaande automatisering
  • Eindeloze schaalbaarheid
  • Open en leveranciersonafhankelijk

Dankzij Software Defined Storage past de hardware zich aan naar de wensen van uw apps. Met zogeheten business rules regelt u hoe data wordt verwerkt en opgeslagen. Veelgebruikte data komt hierdoor sneller beschikbaar, daarnaast wordt gearchiveerde data opgeslagen op tragere en goedkopere storagesystemen. Hierdoor verzekeren medewerkers zich van snel toegang tot de juiste data terwijl u op storage-kosten bespaart.

Software Defined Storage helpt uw organisatie

In deze whitepaper leest u kenmerken en voordelen van Software Defined Storage. Wellicht kan het ook uw organisatie vooruithelpen. Download deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download