Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Social business patterns met succes toegepast

Nieuwe bedrijfswaarde met social business patterns

Veel organisaties hebben nog geen duidelijk beeld van de potentiële bedrijfswaarde die een social business heeft.  Dit terwijl social business mogelijk tot een niveau van waardevermeerdering zal leiden dat vergelijkbaar is met dat van de invoering van online winkelmogelijkheden (e-business) een decennium geleden.

Social business
Een social business is een organisatie die de ontwikkeling van netwerken tussen mensen stimuleert  om zo nieuwe bedrijfswaarde te creëren. Een social business verbindt mensen met elkaar. Dit leidt tot een snellere innovatie en bedrijfsvoering, betere besluitvorming en een grotere betrokkenheid en tevredenheid van klanten en medewerkers.

 

Patterns
Organisaties die al ervaring hebben met social business-perspectieven en -technieken zien kansen om bepaalde bedrijfsprocessen te verbeteren via de implementatie van Social Business Patterns. Deze patterns zijn vergelijkbaar met bedrijfsprocesstromen: ze vertegenwoordigen een herhaalbare, getoetste set waarde creërende activiteiten.

Inhoud whitepaper
Maar welke sociale bedrijfsprocessen leveren op dit moment wezenlijke bedrijfswaarde? Hoe veranderen organisaties hun processen precies en hoe worden ze een social business? Welke best practices zijn naar voren gekomen? Deze vragen zullen worden beantwoord via de Social Business Patterns in deze whitepaper met een aantal uiteenlopende hoofdstukken:

  • Expertise vinden
  • Inzicht krijgen in wat er bij de klant leeft
  • Kennisdeling verbeteren
  • Wervings- en inwerkprocedures verbeteren
  • Fusies en overnames beheren
  • Veiligheid op de werkvloer creëren en verbeteren

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend deze whitepaper waarin uiteen wordt gezet hoe social business patterns  kunnen worden ingezet om bedrijfswaarde te creëren. 

 

Download de whitepaper
Download