Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Social business: een betrokken, transparante en flexibele organisatie

Wat zijn de voordelen van een social business?

Steeds meer managers gaan het nut zien van social business implementatie initiatieven in het bedrijfsproces. Sociale tools geven werknemers de mogelijkheid om nieuwe content en expertise op een nieuwe manier in te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, online communities en meetings, het delen van documenten, instant messaging en het managen van activiteiten. Managers geven aan dat werkzaamheden sneller en effectiever uitgevoerd kunnen worden dankzij samenwerkingstools.

Wat zijn de voordelen?

Een social business omarmt netwerken van medewerkers om het bedrijf mee te verrijken. Door gebruik te maken van social tools is het makkelijker om contact te leggen met mensen in de hele organisatie. Deze gebundelde krachten kunnen onder andere ingezet worden om:

  • Klantrelaties te versterken
  • De operationele effectiviteit te verhogen
  • De workforce te optimaliseren

De drie kenmerken van een social business

Een social business heeft drie belangrijke kenmerken. De organisatie is betrokken, werknemers kunnen veilig netwerken met collega’s waarmee ze ideeën, informatie en kennis kunnen delen. De organisatie is transparant, werknemers werken in een beveiligde omgeving die traditionele bedrijfsgrenzen overstijgt. De organisatie is flexibel, door real-time inzichten die innovatie en gedegen beslissingen bevorderen.

Uw organisatie transformeren naar een social business

Voor de transformatie naar een social business moet u overstappen naar de cloud, maar u wilt geen grote investeringen doen. Hoe kunt u dit realiseren? Lees in deze whitepaper meer over de mogelijkheden van social business en hoe dit kan helpen om de IT-kosten en de complexiteit te verlagen.

 

Download de whitepaper
Download