Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Snel én zonder dataverlies aan de slag na downtime

Gids voor business continuity en disaster recovery

De zorg digitaliseert, net zoals de rest van onze wereld, in een razendsnel tempo. Hierdoor hebben we allerlei technologische hulpmiddelen ter beschikking die zorgen dat we altijd en overal aan de slag kunnen. Met een paar muisklikken of swipes hebben we altijd en overal alle informatie zo paraat. Deze verregaande digitalisering zorgde er wel voor dat we erg afhankelijk zijn van onze IT-infrastructuur. Wat gebeurt er als het een keertje misgaat en onze IT niet beschikbaar is? Hoe beschermen we onze data wanneer blijkt dat onze IT-infrastructuur door hackers wordt aangevallen? Deze gids beschrijft de uitdagingen, behoeften, strategieën en oplossingen voor Business Continuity en Disaster Recovery (BC en DR) in een gevirtualiseerde omgeving of public cloud.

Downtime: de 5 oorzaken

Of het nu gaat om een natuurramp, een menselijke fout of een cyberaanval; zorginstellingen willen dataverlies koste wat kost vermijden. En toch zien we dat dataverlies, en de bijhorende kosten, elk jaar nog steeds toenemen. Tijd dus voor actie, want de vraag is niet óf het jou overkomt, maar wanneer.  Maar al te vaak denken wij bij downtime aan overstromingen of brand, maar je hoeft het helemaal niet zo ver te zoeken. De top 5 oorzaken van dataverlies en downtime zijn:

  1. 44% hardware storingen
  2. 32% menselijke fouten
  3. 14% corrupte software
  4. 7% computervirussen
  5. 3% natuurrampen

Tijd voor Disaster Recovery

Disaster Recovery betekent letterlijk ‘herstel na een ramp’. Het gaat hier dus om de tijd en middelen die we nodig hebben om na een incident alle systemen weer up and running te krijgen. Hierbij is het vooral belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoeveel een uur downtime jouw zorginstelling precies kost. In 95% van de gevallen weten organisaties het antwoord op deze vraag niet.

Plan van aanpak opstellen

Deze handige gids met tips, checklists en oplossingen vertelt je in detail waar het bij Disaster Recovery precies om gaat. Wil jij wel goed voorbereid zijn op incidenten en zo snel mogelijk alles weer op de rit hebben? Download dan deze Disaster Recovery Guide en begin vandaag nog met jouw plan van aanpak.