Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Smarter Process in the age of the customer

Slimmere bedrijfsvoering in de Eeuw van de Klant

Waarom zou het openen van een rekening of het insturen van een verzekeringsclaim niet even eenvoudig zijn als het online kopen van een boek? Online retailers hebben de lat hoog gelegd als het gaat om de wijze waarop ze klanten aan zich binden – niet alleen tijdens de aankoop, maar ook vóór, tijdens en na de interactie met de klant. Kunnen dienstverleners zoals banken, verzekeraars, zorgorganisaties en overheden de uitdaging aan? In deze whitepaper wordt gekeken naar mogelijkheden voor een slimmere bedrijfsvoering met de Smarter Process methode.

Eeuw van de Klant vraagt om slimmere bedrijfsvoering
Allereerst wordt een historisch perspectief geschetst. Ontwikkelingen als mobiliteit, social media, cloud computing en big data, hebben geleid tot fundamentele veranderingen in de verwachtingen van klanten. Niet alleen in de retail, ook in de zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg zijn de veranderingen voelbaar. Klanten willen service die direct beschikbaar, probleemloos en inzichtelijk is, zodat elke transactie snel en effectief verloopt.

Holistische benadering met Smarter Process
Veel organisaties waren tot nu toe voornamelijk gericht op producten en services, in plaats van op de relatie met de klant in zijn geheel. Bedrijfsvoering heeft zich ontwikkeld van een focus op transacties tot een focus op élk contactmoment met de klant. Om dat mogelijk te maken moet het managementteam kiezen voor een nieuwe benadering van de bedrijfsvoering en niet alleen de processen automatiseren, maar ook de real-time beslissingen, analyses, content, data en rapportage.

Smarter Process helpt uw organisatie te groeien
Met de Smarter Process benadering kunt u de klant in uw dagelijkse business centraal stellen. Smarter Process gaat over de optelsom van werknemers, partners en technologie waarmee u er voor zorgt dat:

  • klanten uw klanten blijven
  • zij meer bij u besteden
  • uw reputatie een dusdanig competitief voordeel biedt dat u nieuwe klanten aantrekt

Een aantal voorbeelden van de Smarter Process benadering in verschillende branches zijn voor u op een rijtje gezet. Bent u benieuwd of een andere benadering van de bedrijfsvoering ook bij uw organisatie kan leiden tot groei? Lees dan verder over Smarter Process.

Bekijk ook de video over Smarter Process!

 

Download de whitepaper
Download