Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Slimme huizen en duurzame bedrijfspanden

7 niet te missen trends uit de bouw

Nederland lijkt wel één grote bouwplaats. Overal waar je kijkt staan betonmolens te draaien of hoor je het gedreun van heipalen die de grond worden ingedreven. Dit heeft een positief effect op onze economie, want de omzetcijfers zijn ongekend hoog. Hoe ziet het er de komende jaren uit? Welke trends zien we in de bouwsector? Deze whitepaper neemt je mee naar de bouwplaats en zet de 7 belangrijkste bouwtrends op een rij.

Internet of Things: tijdens en na het bouwen

IoT is een niet te missen trend, ook in de bouw. Onderzoek laat zien dat in 2025 ongeveer 64 miljard apparaten aangesloten zullen zijn met het internet. Bij IoT in de bouw denken we in eerste instantie vaak aan domotica-oplossingen die ons lampen smart maken of slimme meters. Ook tijdens het bouwproces zijn er legio voorbeelden te vinden die het proces slimmer en efficiënter maken. Denk maar aan sensoren die gedetailleerd bijhouden welk materialen verwerkt worden. Verkeerd gebruik of technische storingen worden zo snel opgemerkt en proactief aangepakt.

Van saai kantoorgebouw tot luxe loft

Ondanks de vele nieuwbouwprojecten verwacht men in grote delen van Nederland in 2030 een woningtekort. We moeten dus op zoek naar alternatieve huisvesting om dit tekort tegen te gaan. Een populair alternatief is het herinrichten van bestaande gebouwen. Lege kantoorgebouwen of scholen worden aangepast en ingericht als duurzame woningen en flats. Dit is niet noodzakelijke een goedkope oplossing, maar wel heel duurzaam. Een bestaand gebouw krijgt een nieuwe bestemming en materiaal wordt hergebruikt.

Benieuwd wat de toekomst ons brengt en welke trends je niet over het hoofd mag zien? Download dan dit trendrapport, zet je veiligheidshelm op en ga met ons meer naar de bouwplaats van de toekomst.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website