Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Slim procesmanagement maakt klantgericht ondernemen een feit

Smarter Process for Dummies

Smarter Process is een manier voor organisaties om slimmer te werken tijdens de operationele uitdagingen waar een bedrijf tegenwoordig mee te maken krijgt. Deze vorm van procesmanagement helpt organisaties bij het gebruik van mobiliteit, analytics en samenwerking zodat werknemers nog slimmer en gemotiveerder kunnen samenwerken. Voor managers helpt Smarter Process bij het kiezen van de juiste tools en oplossingen voor de organisatie.

De 3 kenmerken van Smarter Process

Welke karakteristieke eigenschappen van Smarter Proces kunnen helpen bij de zakelijke behoeften van vandaag? Hieronder staan een aantal eigenschappen op een rijtje:

1. Een Smarter Process is stante pede
Smarter Process is makkelijk te combineren met real-time automation en teamsamenwerking om er zeker van te zijn dat taken snel en makkelijk worden uitgevoerd.

2. Een Smarter Process is naadloos
Smarter Process integreert de controle en zichtbaarheid van het levenscyclus proces van de zakelijke markt, IT en klanten.

3. Een Smarter Process is inzichtelijk
Smarter Process analyseert en optimaliseert de prestaties en het gedrag om de resultaten te verbeteren.

Klantgericht werken door slim procesmanagement

Is het gemakkelijk om zaken te doen met uw organisatie? Voelen medewerkers zich in staat om te voldoen aan de gebruikerseisen? Dit zijn vragen waar veel organisaties mee worstelen in de voordurend veranderende zakelijke markt. Het is belangrijk om voordurend nieuwe klanten te werven en huidige klanten te behouden. Tegelijkertijd moeten de kosten gelijk blijven of omlaag en moet de organisatie groeien.

In het e-book ‘Smarter Process’ voor Dummies

Lees in dit e-book over Smarter Process meer over de aanpak om succesvol een customer-centric organisatie te creëren. Ontdek hoe vier belangrijke technologieën, mobiel, cloud, big data en sociale samenwerking, de manier van zaken doen veranderen. Daarnaast leest u hoe de organisatie om kan gaan met deze uitdagingen en nieuwe technologieën. Het e-book geeft inzicht in het realiseren van ‘quick win project’ processen te ontwikkelen. Tenslotte leest u een aantal levende praktijkcases van organisaties die Smarter Process al hebben geïmplementeerd.

 

Download de whitepaper
Download