Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Skype voor Bedrijven voor orde in de communicatiechaos

Skype voor Bedrijven: Effectief communiceren

De communicatiemiddelen in een organisatie blijven toenemen, wat kan leiden tot een inefficiënte manier van communiceren. Denk hierbij aan communicatiemiddelen zoals Twitter en Facebook, maar ook Skype en Whatsapp. Mensen worden langzamerhand bedolven onder een overdaad aan berichten en vragen via niet-gekoppelde communicatiemiddelen. Skype voor Bedrijven zou het einde kunnen betekenen voor deze inefficiënte manier van communiceren.

Skype voor Bedrijven bij de overheid

Skype kan helpen bij het verbeteren van de bereikbaarheid van medewerkers van een overheidsorganisatie. Burgers worden beter te woord gestaan, wat de samenwerking verbeterd. Met één platform gebruik maken van telefonie, instant messaging, online vergaderen en videobellen. Door snel en persoonlijk contact zal de klanttevredenheid aanzienlijk verbeteren. Op deze manier hoeft een burger de deur niet meer uit voor persoonlijk contact en met collega’s onderling is het eenvoudig om een chatsessie te starten of te video conferencen. 

De voordelen van Skype voor Bedrijven

Er zijn momenteel veel verschillende Unified Communication oplossingen mogelijk, waarom zou kiezen voor Skype? Hieronder staan een aantal voordelen van Skype op een rij:

  • Skype voldoet aan de strenge normen voor informatiebeveiliging
  • Skype voor Bedrijven heeft dezelfde interface als Skype zoals ze deze thuis al kennen.
  • Bereikbaarheid: een medewerker of burger (bij de overheid) kan makkelijk contact zoeken met de juiste medewerker.

Een succesvolle implementatie

Lees in deze whitepaper meer over de voordelen van Skype voor Bedrijven en de belangrijkste functionaliteiten. Daarnaast gaat deze whitepaper verder in op de mogelijkheden van een succesvolle implementatie van Skype voor Bedrijven. Bekijk de whitepaper en kom meer te weten over Skype voor Bedrijven.