Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Simplifying Complexity At The Edge Of The Internet

Uitdaging van complexe applicaties monitoren

Complexiteit is de vijand van controle. Hoe complexer een systeem, des te lastiger het is voor iemand om dit systeem te managen. In deze whitepaper wordt besproken hoe application performance gemanaged en gemeten kan worden in een steeds complexer wordende wereld. Hierbij wordt de focus gelegd op de opkomst van mobiele platforms als smartphones en tablets met hun unieke beperkingen en connectiviteit mogelijkheden.

Performance impact van monitoring
Veel real user monitoring (RUM) oplossingen beloven dat iedere gebruiker gemonitord kan worden en wordt meegenomen in de statistieken. In de realiteit is dit echter niet zo. Verschillende browsers maken het niet mogelijk om data te verzamelen. RUM tools moeten tot de laatste seconde van de levenscyclus van de pagina data verzamelen om het vervolgens door te kunnen sturen. Moderne browsers laten dit niet gebeuren om tijd te besparen als de levenscyclus van de pagina toch al bijna wordt beëindigd. Hiermee wordt veel data verloren. Als ‘workaround’ wordt soms een time out tot 500ms ingebouwd maar dit is van grote invloed op het laden van de volgende pagina. De gebruiker wordt dus gedwongen te wachten.

Waarom is de pagina grootte cruciaal voor mobile web apps?
Een opvallende ontdekking is dat verschillende organisaties niet goed nadenken over de user experience van de mobiel web applicatie. Dit gebeurt door te vergeten wat de praktische beperkingen en consequenties zijn van de pagina grootte, die groeit door uitbreiding van de functionaliteiten van de applicatie. Het is verleidelijk om aan te nemen dat mobiele applicaties traag horen te zijn, vooral als hier bewijs van wordt gevonden. Uit onderzoek bij een klant naar de prestaties van hun applicatie blijkt dat de mobiele applicatie meer dan twee keer zo lang laadt als de desktop versie. Er is hierbij vastgesteld dat het datacenter niet het probleem is.

Download de whitepaper “Simplifying Complexity At The Edge Of The Internet” waarin onder andere wordt besproken hoe applicaties worden gemanaged in ingewikkelde omgevingen en de waarheid van RUM wordt onderzocht. Ook wordt onder de aandacht dat wanneer u gebruik maakt van complexe,  uit meerdere lagen bestaande applicaties om uw business te runnen is het zeer belangrijk om de complexiteit te temmen.

 

Download de whitepaper
Download