Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Simpel en schaalbaar back-upbeheer

Bescherm jouw gemeente beter tegen dataverlies

Bij veel organisaties en gemeenten wordt back-upbeheer op de IT-afdeling gezien als een noodzakelijk kwaad. Je weet dat het belangrijk is, maar een leuk onderdeel van je werkzaamheden is het niet. Het is vaak een ondergeschoven kindje dat veel tijd en aandacht opeist, maar die tijd is er niet. In deze webcast van ICT-Partners laat Infrastructuur Consultant Bart Donders je zien hoe je hier verandering in brengt. Zo draag je bij aan de continuïteit van jouw gemeente.

Continuïteit is noodzakelijk

We staan er liever niet bij stil, maar wat gebeurt er als er brand uitbreekt in het gemeentehuis? Alle computers zijn onherroepelijk verloren maar het leven gaat verder en burgers willen geholpen worden. Je wil zo snel mogelijk weer aan de slag, daarom zijn back-upbeheer en disaster recovery een belangrijk onderdeel bij het continuïteitsplan.

Waarom is back-upbeheer zo complex?

Oorspronkelijk was back-upbeheer een heel eenvoudig proces. Data werd elke nacht veiliggesteld met een back-up naar tape. Maar daarna ging het opeens allemaal heel snel. IT-ontwikkelingen volgden elkaar in een razendsnel tempo op en het bleek lastig om back-upbeheer aan te passen aan het nieuwe, complexe IT-landschap. Dit komt vooral door:

  • Virtualisatie: Diverse virtuele machines moeten toegevoegd worden aan het back-upbeheer.
  • Exponentiële groei data: Hoe meer data we hebben, hoe langer het duurt om deze te back-uppen.
  • Veeleisend: We leven in een maatschappij die altijd aan is. Om middernacht een nieuwe tv bestellen of je rijbewijs verlengen? We vinden het normaal en verwachten dat IT altijd beschikbaar is. Dit maakt het inplannen van back-ups lastig. Hoe zorg je ervoor dat de burger niets merkt van dit proces?

Maak back-upbeheer simpel en schaalbaar

Laat je in deze webcast informeren over de nieuwste manier van back-uppen. Maak het weer eenvoudiger, sneller en schaalbaar. Zo draag je bij aan een betere bescherming van alle data en maak je het werk van jouw IT-collega’s een stuk eenvoudiger.