Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

SharePoint projecten tot een succes maken

SharePoint: wondermiddel of Paard van Troje?

SharePoint trajecten beginnen veelal met het binnenhalen van SharePoint als hét wondermiddel voor alle IT of communicatie uitdagingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote hoeveelheden bytes aan bestanden die rondzwerven in de mail en op netwerkschijven. Maar ook de wens om medewerkers beter te informeren via publicaties op een intranet. Echter uit de ervaring blijkt dat beide aanvliegroutes, eenzijdig vanuit IT of communicatie, de business onvoldoende aangehaakt is. Met een suboptimale benutting van een SharePoint omgeving als gevolg. Integendeel, de SharePoint omgeving komt niet verder dan een eenvoudig intranet of blijft hangen op een Document Management Systeem (DMS). Op deze manier heeft SharePoint weinig toegevoegde waarde, maar is het een nieuw jasje om oude werkwijzen. SharePoint is geen wondermiddel, het is een paard van Troje.

In kleine stappen naar een groter doel
Is er nog hoop voor (uitgevoerde) SharePoint implementaties? Is het nog mogelijk het digitale samenwerkingsplatform tot een succes te maken? Ja, het kost wel wat tijd, aandacht en vooral de juiste benadering. Hou hierbij rekening met een aantal stappen:

  • Waarom? Formuleer als bestuur een visie op digitaal werken
  • Hoe? Vertaal door vanuit bedrijfsdoelstellingen
  • Wat? Maak voor elke stap een eigen business case
  • Wanneer? Verandering gaat niet over één nacht ijs
  • Met wie? Een integrale benadering onmisbaar

Download het e-book
Om te voorkomen dat SharePoint binnen wordt gehaald als Paard van Troje en de implementatie van SharePoint binnen de organisatie tot een succes te maken is een goede strategie van belang. Dit e-book is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van e-office met SharePoint-projecten en de lessen die daarbij zijn geleerd. Wilt u van de SharePoint implementatie ook een succes maken? Download dan geheel vrijblijvend dit uitgebreide e-book over SharePoint.

 

Download de whitepaper
Download