Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

SharePoint Online inrichten: 10 tips

Medewerkers omarmen SharePoint Online

Waarom zou u kiezen voor SharePoint Online in plaats van de ‘gewone’ SharePoint? SharePoint Online heeft dezelfde krachtige functies als SharePoint, maar dan zonder de vaste lasten voor het beheer van de infrastructuur. U kunt het aanschaffen als zelfstandig product, maar ook als onderdeel van de Office 365-suite. Dit geeft u ook toegang tot Exchange, OneDrive voor bedrijven, Skype voor bedrijven, office en vele andere handige applicaties.

Zo snel mogelijk aan de slag

De keuze is gemaakt, het management heeft besloten om te werken met SharePoint Online. Uiteraard wil iedereen hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Zorg dat het aansluit bij de medewerker zijn werkzaamheden en de doelstellingen van de organisatie. Een belangrijke tip hierbij is: neem de tijd! In dit artikel beschrijven we 10 tips die u kunnen helpen bij het inrichten van uw SharePoint Online-omgeving.

Alvast een tipje van de sluier, de eerste 4 tips op een rijtje:

1.      Limieten SharePoint Online-omgeving

Elke SharePoint Online-omgeving heeft zijn limieten. Het is slim om deze goed in de gaten te houden. De limieten zullen niet snel bereikt worden, maar het is goed om op de hoogte te zijn en dit in de gaten te houden.

2.      De landingspagina inrichten

De landingspagina van een SharePoint-omgeving is de start van iedere medewerker. Om ervoor te zorgen dat elke medewerker het platform omarmt is een duidelijke en overzichtelijke landingspagina een must. Hoe laagdrempeliger de landingspagina, hoe sneller de acceptatie van het nieuwe platform zal zijn.

3.      Personalisatie is de key

Door personalisatie van de landingspagina zal de werknemer SharePoint Online zich sneller eigen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lijst met laatst gewijzigde documenten, zodat de medewerker met 1 klik verder kan werken aan zijn document.

4.      Navigatie binnen SharePoint Online inrichten

Er zijn twee typen navigatie binnen het platform: topnavigatie en linker navigatie. Beide navigatieonderdelen zijn goed om in te zetten. Beperk de topnavigatie bijvoorbeeld tot maximaal 7 items. De linker navigatie kunt u het beste uitzetten op de overzichtspagina’s en aanlaten op de vervolgpagina’s. Lees hierover meer in het volledige artikel.

Nog meer tips?

Zorg dat uw medewerkers SharePoint Online ook omarmen en ga vandaag nog aan de slag met al deze handige tips in het volledige artikel.