Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

SharePoint Online en Yammer: een open interne communicatie

Zo wist Corendon succesvol te groeien

Corendon is de laatste jaren uitgegroeid tot een succesvolle allround touroperator met rond de 300 medewerkers. Naast een luchtvaartmaatschappij beschikt het bedrijf ook over een aantal eigen hotels. Corendon heeft een snel groeiend team en dit maakt het een erg leuk bedrijf om voor te werken. Deze groei brengt wel een aantal communicatie-uitdagingen met zich mee. Elkaar vinden en begrijpen is door deze groei wat achtergebleven, zegt communicatiemanager Shirly Smeels. De oplossing: in 2016 is Corendon gestart met een intranet op basis van SharePoint Online. Yammer speelt hierbij een belangrijke rol.

Structuur is erg belangrijk

Vorig jaar werd het personeel van enerzijds de touroperator en anderzijds de luchtvaartmaatschappij samengevoegd. Dit moment was een schakelpunt voor het verbeteren van de communicatie en samenwerking. Diverse teams maakten gebruik van verschillende regels en afspraken. Veel van de collega’s werken vanuit de lucht in plaats van op kantoor.

Een open omgeving voor alle collega’s

In de nieuwe samenwerkingsomgeving, CoCo, staat het ‘open, tenzij’-principe centraal. Zeker nu Corendon een samenwerking met KLM is aangegaan om de bestemmingen verder uit te breiden. De touroperator is alsmaar groeiende en hierin is interne communicatie erg belangrijk.

SharePoint Online gepersonaliseerd voor Corendon

Het makkelijke van SharePoint Online is dat het helemaal gepersonaliseerd kan worden in de look-en-feel van de organisatie. e-office heeft een omgeving ingericht om de open communicatie te ondersteunen. Het is een flexibele omgeving geworden met zo min mogelijk maatwerk. Waarom is deze keuze gemaakt?

Van eilandhoppen naar een all inclusive samenwerking

Lees in deze praktijkcase meer over de transformatie die deze organisatie heeft gemaakt naar een open interne communicatie met SharePoint Online en Yammer. Ook bevat dit document de praktijkcase in de vorm van een stripverhaal. Download nu: Van eilandhoppen naar een all inclusive samenwerking.