Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ShareFile Enterprise

Het veilig delen van gegevens binnen een onderneming

Tegenwoordig hangt productiviteit af van de mogelijkheden van werknemers om toegang te hebben tot bedrijfsgegevens en of ze deze kunnen delen en gebruiken vanaf elk soort apparaat. Het liefst nog tijd en plaats onafhankelijk. Werknemers vinden het belangrijk om gemakkelijk contact te maken met collega’s en of klanten over de hele wereld. Werken draait niet langer om wat men doet op één vaste plek, maar met Bring Your Own Device (BYOD) krijgt men de mogelijkheid om overal  op elk apparaat te werken. Zo zijn partnernetwerken, werkteams en klantenbestanden verspreid over meerdere continenten. Dit is handig als men werkt aan projecten en processen bestaand uit meerdere medewerkers van meerdere organisaties die plaatsvinden op verschillende locaties.

Oplossing voor een goed beveiligd IT netwerk
Plaats en tijd onafhankelijk werken klinkt dus als een perfecte strategie voor een organisatie. Het is echter wel van belang dat organisaties op een veilige manier omgaan met het delen van bedrijfsgegevens. Hiervoor moet een effectieve oplossing worden geïnstalleerd binnen een organisatie waarbij de IT beheer houdt over het IT netwerk en de medewerker gebruik kan maken van mobiele apparaten en veilig toegang krijgt tot bedrijfsgegevens. Deze oplossing moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De IT beheerder behoudt de volledige controle over de toegang van het IT netwerk.
  • De oplossing moet voldoen aan de zakelijke beveiligings- en compliancenormen voor gegevens.
  • De werknemers moeten volledige toegang krijgen tot bedrijfsgegevens.
  • De medewerkers krijgen de mogelijkheid om gegevens te delen en te synchroniseren.

Download deze whitepaper
Lees in deze whitepaper hoe werknemers gemakkelijk en veilig manier gebruik kunnen maken van mobiele apparaten en onderling gegevens kunnen delen om samen aan projecten te werken. Daarnaast leest u hoe de IT kan voldoen aan de vereisten voor veiligheid, compliance en het beheer.