Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Selfservice & Hospitality verbetert het zorgproces en de patiëntervaring

Selfservice & Hospitality

Selfservice & Hospitality verbetert het zorgproces en de patiëntervaring. Consumenten zijn inmiddels gewend aan Selfservice-toepassingen voor veel aspecten van hun leven. Men neemt al veel activiteiten voor eigen rekening, onder meer bij banken, bibliotheken en reizen. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat zorginstellingen ook tegemoet komen aan de wens van patiënten om meer verantwoordelijkheid te krijgen. Kortom, de tijd is rijp voor Selfservice & Hospitality in de zorgsector.

Selfservice betekent dat patiënten, bezoekers en medewerkers meer taken zelf uit kunnen voeren. Hierdoor krijgen zij verantwoordelijkheid en voelen zij zich serieus genomen, terwijl het de instelling tegelijkertijd efficiënter maakt. Hospitality betekent beter communiceren met patiënten, bezoekers en medewerkers en hen beter te bejegenen en te informeren. Hierdoor krijgen zij gastvrijheid, vriendelijkheid en veiligheid geboden, terwijl het de instelling effectiever maakt.

Een belangrijk argument voor Selfservice & Hospitality is bijvoorbeeld ook een financiële taakstelling, zoals bezuinigingen. Daarnaast leidt het tot nieuwe inzichten in het beleid, bijvoorbeeld om patiënten centraal te stellen, de patiëntveiligheid te verhogen, fraude te voorkomen, beter te sturen op managementinformatie of Het Nieuwe Werken te introduceren.

Deze zeer uitgebreide whitepaper behandelt de volgende onderwerpen in gelijknamige hoofdstukken:

  1. Kwaliteit en zorg volgens patiënten;
  2. Ontvangen;
  3. Comfortabel en plezierig verblijven;
  4. Informatie staat gelijk aan acceptatie;
  5. Veilig geholpen worden;
  6. Selfservice & Hospitality: zorg vanuit medewerker perspectief;
  7. Selfservice maakt aankopen vriendelijk;
  8. Conclusie.

Download de whitepaper
Download de whitepaper “Selfservice & Hospitality” en lees meer over hoe het verbeteren van het zorgproces en de patiëntervaring door middel van Selfservice & Hospitality.

Lees hier ook hoe het TweeSteden Ziekenhuis Selfservice in de praktijk heeft toegepast.

 

Download de whitepaper
Download