Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Selfservice ICT in de zorg: dit levert het op

Het antwoord op ‘consumerization’ van IT in de zorg

In de Nederlandse gezondheidszorg kan men niet langer heen om de toenemende ‘consumerization’ van IT. Medewerkers weten steeds beter wanneer en met welke applicaties of devices ze graag werken. Ze laten zich niet langer de wet voorschrijven door hun ict-afdeling – met alle beperkingen van dien. De tijd is rijp voor selfservice ICT.

Wat is selfservice IT?

Bij selfservice IT kunnen gebruikers zelf de ICT regelen die ze nodig hebben. Via een portaal kunnen ze zelf devices, applicaties en autorisaties selecteren, zonder daarmee buiten de standaarden van de organisatie om te gaan. Deze manier van ICT-beheer doet de druk op systeembeheer afnemen.

Gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel

Om uw werknemers deze opties te kunnen bieden moet de infrastructuur volledig worden afgestemd op de vraag: hoe zetten wij ICT zodanig in dat de juiste informatie en tooling terechtkomt bij de werkprocessen van de gebruiker? Gespecialiseerde Platform-as-a-Service-oplossingen maken dit mogelijk.

Implementatie in een zorginstelling

Overweegt u selfservice ICT te implementeren in uw zorgorganisatie? In een praktijkcase wordt ingezoomd op een situatie bij zorginstellingen, organisaties waar de ICT nog vrij statisch verankerd is in een centrale ICT-afdeling. Lees in dit artikel wat de voordelen van selfservice ICT zijn.

 

Download de whitepaper
Download