Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Self-service data discovery tools faciliteren optimale besluitvorming

Anatomy of a decision

Organisaties proberen op verschillende manieren grip te krijgen op toegang tot data en het bewerken of verwerken ervan. Hiervoor is het noodzakelijk dat de analytics-oplossingen blijven verbeteren. Self-service data discovery tools geven organisaties de mogelijkheid om aan hun verwachtingen te voldoen en bieden tegelijkertijd een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

De keuze uit self-service data discovery tools: wat is belangrijk?

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat organisaties veelal kiezen voor tools die schaalbaar zijn en voldoen aan de eisen van data governance. Ook moeten tools goed om kunnen gaan met ruwe data en robuuste analyse mogelijkheden bieden. Er zijn diverse oplossingen op de markt die aan deze eisen voldoen. Deze whitepaper vat de uitkomsten van dit onderzoek samen waarin de ervaringen van drie organisaties zijn bestudeerd.  

Juiste keuze zorgt voor kostenvermindering

De keuze heeft grote financiële impact gehad. Dit komt doordat onderzoekers en analisten de last van inkomende verzoeken bij de IT-afdeling weg konden halen. Door te verplaatsen van een centraal beheerde BI-omgeving naar een structuur van on-demand toegang tot informatie en analytics konden nieuwe mogelijkheden voor de line-of-business gebruikers gecreëerd worden.

Voordelen voor uw organisatie

Download geheel vrijblijvend de hele whitepaper “Anatomy of a decision – choosing TIBCO Spotfire for Enterprise Data Discovery” en lees over de redenen van drie organisaties voor een self-service data discovery tool en de mogelijkheden die het de line-of-business gebruikers gaf.