Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Self-Service Business Intelligence and Analytics

Een groot concurrentievoordeel met self-service analytics

Om als bedrijf successen te boeken is analytics vandaag de dag belangrijker dan ooit. Uit recent onderzoek komt naar voren dat 58 procent van de respondenten analytics als een concurrentievoordeel voor hun organisatie. Dit was vorig jaar nog maar 37 procent. Door middel van self-service analytics is dit nu ook mogelijk voor middelgrote bedrijven. Tot nu toe verzette middelgrote bedrijven zich nog erg tegen het gebruik van analytics, ondanks de snelle veranderingen en de behoefte aan snelle beslissingen gebaseerd op accurate data.

Deze whitepaper onderzoekt de barrières voor de adoptie van analytics vanuit het IT- en eindgebruikerperspectief. Daarnaast beschrijft de whitepaper hoe self-service analytics in zijn algemeen deze barrières kan elimineren. Self-service analytics stelt gebruikers in staat om deze beschikbare data echt te benutten en ervoor te zorgen dat de IT-organisatie de controle over de gegevens blijft houden.

Barrières voor self-service vanuit het IT perspectief
Een self-service business Intelligence systeem geeft managers de mogelijkheid om zelf rapportages te maken en data te analyseren zodat ze betere beslissingen kunnen nemen. Alleen zijn er vanuit het perspectief van de IT-afdeling een aantal barrières voor de self-service analytics benadering. Hieronder staan de vijf barrières opgesomd:

  1. Complexiteit
  2. Meerdere uiteenlopende data bronnen
  3. Big data
  4. Performance
  5. Mobiele vereisten

Lees in de volledige whitepaper meer over deze barrières en de mogelijkheden voor self-service vanuit het perspectief van de eindgebruiker.

Download de whitepaper
De dagen van de traditionele Business Intelligence tools voor middelgrote bedrijven zijn voorbij . Self-service dicht het gat, zorgt voor een betere besluitvorming en zorgt voor een groot concurrentievoordeel. Download vrijblijvend deze whitepaper en kom meer te weten over self-service analytics door de barrières heen.