Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Self-service analytics voor een groot concurrentievoordeel

Self-Service BI en Analytics in de cloud

Analytics is vandaag de dag nog belangrijker om als bedrijf grote successen te boeken en concurrentievoordeel te behalen. Uit recent onderzoek kwam naar voren dat 58% van de respondenten analytics als een concurrentievoordeel voor hun organisatie zagen. Vorig jaar was dit nog maar 37%. Met self-service analytics is dit nu ook mogelijk voor middelgrote bedrijven. Tot nu toe verzette middelgrote bedrijven zich nog vaak tegen het gebruik van analytics. Ondanks de snelle veranderingen en de behoefte aan snelle beslissingen gebaseerd op nauwkeurige data.

Deze white paper onderzoekt de drempels voor de adoptie van analytics vanuit het IT- en eindgebruikerperspectief. Verder beschrijft de white paper hoe self-service analytics in zijn algemeen deze drempels weg kan nemen. Self-service analytics stelt gebruikers in staat om deze beschikbare data optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat de IT-organisatie de controle over hun gegevens blijft houden.

Cloud BI & Analytics
Cloud computing draagt tevens veel bij aan de inhaalslag door middelgrote bedrijven. Via de cloud kan een organisatie op abonnementsbasis een moderne technologie in huis halen. Cloud computing heeft als voordeel dat het aanzienlijk lagere kosten met zich mee brengt en zorgt voor een hogere efficiëntie. Enkele voordelen van de cloud zijn:

  • Schaalbare en flexibele omgeving vonder aanschaf van hardware
  • Snel aan de slag met flexibele maandabonnementen
  • Zeer korte implementatietijd (1 werkdag)

Download de whitepaper
De dagen van vragen en wachten op rapportages zijn voor middelgrote bedrijven voorbij en de traditionele Business Intelligence tools zijn hard op weg naar het verleden. Self-service analytics dicht het gat, zorgt voor een betere besluitvorming en vergroting van het concurrentievoordeel. Download geheel vrijblijvend de whitepaper en kom meer te weten over self-service analytics in de cloud door de barrières heen.

 

Download de whitepaper
Download