Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Self-service analytics maakt medewerkers zelfredzaam

Kinderziekenhuis omarmt self-service analytics

De snelheid van een beslissing kan in een ziekenhuis het verschil betekenen tussen leven en dood. Hoe sneller een dokter of verpleegster een kind kan helpen, hoe beter de uitkomst. Elke minuut kan een kritisch gevolg hebben. Real-time data kan hierbij een helpende hand bieden. Met self-service analytics kan het ziekenhuispersoneel cruciale vragen stellen en direct antwoord krijgen. Hierdoor kunnen patiënten sneller geholpen worden en levens gered. Deze whitepaper gaat dieper in op 4 stappen waarmee u self-service analytics succesvol in ziekenhuizen kunt implementeren.

De kracht van self-service analytics in ziekenhuizen

Self-service analytics geeft ziekenhuizen volledige toegang tot hun data. Deze data kan ingezet worden voor het redden van levens, meer efficiëntie in de supply chain en voor het spotten van nieuwe kansen. Zo ontdekte de IT-afdeling van het Seattle kinderziekenhuis dat ze data om konden zetten naar actiegerichte informatie. Met self-service analytics zorgt het kinderziekenhuis dat medewerkers nu volledig zelfredzaam zijn.

De voordelen voor ziekenhuizen

 Self-service kan verschillende voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Op eigen kracht vragen en antwoorden formuleren
  • Snel en makkelijk gegevens delen met het team of de rest van de organisatie
  • De juiste data voor het maken van correcte beslissingen

De implementatie van self-service analytics

Om substantiële veranderingen door te voeren, is het belangrijk dat mensen kunnen samenwerken. Bij deze realisatie speelt de IT-afdeling een belangrijke rol. Werknemers maken vaak al gebruik van tools zoals Excel. Hoe kan de IT-afdeling self-service analytics bereikbaar maken voor alle werknemers zodat de data wél beheersbaar, betrouwbaar en veilig blijft? Dit kan aan de hand van de 4 stappen die de whitepaper beschrijft:

  1. Maak de omgeving snel beschikbaar
  2. Stel medewerkers in staat om zelfredzaam te zijn
  3. Centraliseer datamodellen
  4. Evalueer en controleer het gebruik

Wilt u meer lezen over deze 4 implementatiestappen? In deze whitepaper worden de stappen uitgebreid besproken. Download de whitepaper en zorg dat uw ziekenhuis ook de vruchten van data kan plukken!

 

Download de whitepaper
Download