Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Selectie eHRM oplossing: Hoe kom ik tot de juiste keuze?

Het keuzeproces van een eHRM oplossing

Hoe komt u tot de juiste keuze bij het selecteren van een eHRM oplossing? Dit tweede deel zal dieper in gaan op de specifieke elementen bij de aanschaf van een HRM systeem. Welke aspecten spelen een rol bij het selectieproces en wat voor valkuilen zijn er bij het kiezen van een leverancier?

Wat is de impact bij de keuze van een eHRM oplossing?
Een HRM systeem is een van de meest complexe en veelzijdige applicaties in de organisatie. Daarbij zijn budget en een interne capaciteit een belangrijk aspect voor een succesvolle afronding. Dit complexe proces is natuurlijk wel lonend aan het einde, maar wat maakt het zo complex?

  • De scope van functionaliteiten moet afgedekt worden en deze is heel breed.
  • Iedereen wordt gebruiker
  • De moderne HRM-applicaties bieden de mogelijkheid tot workflow management.
  • De keuzes rond ICT zijn recentelijk veel complexer geworden.

Een overzicht van oplossingen

Apps en phones
De ontwikkeling in apps en phones gaat razend snel. Natuurlijk is het belangrijk om te weten of een groot deel van de organisatie mobiel werkt. Het kan bijvoorbeeld een hot item zijn voor een thuiszorg instelling, maar is het ook handig voor een ziekenhuis? Denk na over de doelgroep en stek er alleen energie in als dit een voordeel heeft.

Werving & Selectie
Een HRM database heeft als streven om zoveel mogelijk functionaliteiten af te dekken binnen één applicatie en één database. De werving en selectie module is hierbij vaak een discussiepunt. Een aparte W&S module is verdedigbaar, maar het kan ook een zwakke schakel zijn.

Download de whitepaper

Hoe komt u tot de juiste eHRM keuze? Download vrijblijvend de preview van deze whitepaper. Hierna krijgt u de volledige whitepaper per post toegestuurd. In de volledige whitepaper komt meer aan bod over projectorganisatie voor eHRM, van ambitie tot keuze, de valkuilen bij het kiezen van een leverancier en de rol van een externe adviseur. Het eerste deel gemist? Lees hier meer over het eerste deel.

 

Download de whitepaper
Download