Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Selectie e-HRM oplossing: hoe begin ik?

In vier stappen succesvol e-HRM invoeren

Vaak wordt gedacht dat e-HRM gelijk staat aan het implementeren van software, maar in feite staat het voor het veranderen van een werkwijze. Het invoeren van e-HRM is vooral een verandertraject. In deze whitepaper wordt een aanpak gepresenteerd waarmee een solide basis voor deze verandering kan worden gelegd. Het heeft als doel om uit de startblokken te komen bij invoering van een e-HRM systeem.

 “E-HRM is een digitale HRM omgeving waarmee functionaliteiten en informatie ontsloten worden, maar vooral gericht op transparant, efficiënt en harmonieus samenwerken.”

e-HRM strategie
Voordat er gedacht kan worden aan implementatie, moet er een strategie gemaakt worden. Voor het komen tot een weloverwogen en goed onderbouwde keuze voor een e-HRM strategie met de daarbij behorende ICT keuzes worden over het algemeen de volgende 4 stappen doorlopen:

  1. HRM-ambitie
  2. HRM-service model
  3. HRM-processen
  4. ICT oplossingen

Invoering raakt de hele organisatie
Nog teveel organisaties denken dat zij door simpelweg wat processen te digitaliseren, en vervolgens aankijken hoe het loopt, succesvol e-HRM in te kunnen voeren. Terwijl dit juist funest is voor het succes. Het invoeren van e-HRM raakt de hele organisatie. Managers en medewerkers gaan anders werken en worden anders geïnformeerd. Communicatie is hierbij dan ook van groot belang.

Daarnaast is het inrichten van de organisatie en de autorisatie een ingewikkelde puzzel, welke bij voorkeur vooraf al gemaakt moet worden om het systeem goed in te kunnen richten. De vier bovengenoemde stappen behoeden organisaties dan ook voor nare verassingen achteraf.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de preview van deze whitepaper. De volledige whitepaper zal worden toegestuurd via de post. De volledige whitepaper gaat verder in op het succesvol invoeren van een e-HRM systeem en de vier stappen die hierbij doorlopen kunnen , of misschien wel moeten, worden. Er wordt een aanpak gepresenteerd welke een solide basis kan bieden voor invoering van e-HRM.

 

Download de whitepaper
Download