Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Selectie e-HRM oplossing: hoe begin ik?

In 4 stappen naar een succesvolle e-HRM implementatie

e-HRM, een digitale omgeving waarmee functionaliteiten en informatie worden ontsloten. De organisatie richt zich hiermee vooral op transparant, efficiënt en harmonieus samenwerken. Staat e-HRM gelijk aan het implementeren van software? Nee, het is wel degelijk iets anders. ICT is nog maar een kleine schakel in de implementatie van een e-HRM oplossing. Het is wel een belangrijke schakel.

Deze whitepaper helpt de organisatie op weg naar een solide basis voor de implementatie van een e-HRM oplossing. Voor een goede keuze van een e-HRM strategie en de daarbij behorende ICT keuzes, is het goed om de onderstaande 4 stappen te hanteren:

  1. HRM ambitie
  2. HRM-service model
  3. HRM-processen
  4. ICT oplossingen

Communicatie
De implementatie van een e-HRM oplossing is een verandertraject, wat je doormaakt met de hele organisatie. De hele organisatie moet over deze verandering op de hoogte zijn. Communiceer dit het liefst op de volgende manier: We gaan op reis, dit is de eindbestemming, dit zijn de redenen voor dit traject en dit zijn de stations die we passeren. Een heldere communicatie voor allee medewerkers.

ROI
Met deze 4 stappen kan er vanuit gegaan worden dat het rendement van het digitaliseren van enkele processen minder is dan dat de HR knelpunten en ambities gerealiseerd worden. Lees hierover in de whitepaper meer.

Download de preview
Nieuwsgierig geworden naar de 4 stappen die doorlopen moeten worden naar een succesvolle e-HRM implementatie? Download vrijblijvend de preview van deze whitepaper. U krijgt de volledige whitepaper gratis per post toegestuurd. Hierin staan de stappen uitgebreid beschreven en verder ondersteund met diverse voorbeelden. Daarnaast staat er aan het einde nog een business case beschreven om de e-HRM implementatie te verduidelijken.

 

Download de whitepaper
Download
Misschien ook interessant