Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Selectie e-HRM oplossing: hoe begin ik?

4 stappen naar een e-HRM implementatie

e-HRM is transparant, efficiënt en harmonieus samenwerken. Een digitale HRM omgeving waarin functionaliteiten en informatie ontsloten worden. Eigenlijk is e-HRM het veranderen van een werkwijze. Deze whitepaper beschrijft de aanpak voor het implementeren van een e-HRM systeem in de organisatie. Vier stappen naar een solide basis van de e-HRM implementatie.

Voor een weloverwogen keuze voor een e-HRM strategie, is het goed om de onderstaande 4 stappen te doorlopen:

 1. HRM-ambitie
  Breng de HR ambities SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) in kaart.
 2. HRM-service model
  Het definiëren van de doelstellingen binnen de organisatie. Wat heeft dit voor invloed op de organisatie?
 3. HRM-processen
  Doorloop de activiteiten, rollen, functies en kwaliteiten door middel van een aantal processen.
 4. ICT oplossingen
  Wat zijn de functionele eisen en de ICT eisen?

Een paar misverstanden uit de weg

“Die 4 stappen, het zal wel, wij doen het anders: wij gaan eerst wat processen digitaliseren, daarna zien we wel verder”

e-HRM is een verandertraject. Dit kan je niet met een deel van het bedrijf doen, het verandertraject doe je met de hele organisatie. Een goede communicatie is hierbij essentieel. We gaan op reis, dit is onze eindbestemming en dit zullen we onderweg tegen komen. Daarom is het funest om te werk te gaan zoals de quote hierboven. Daarnaast zijn er nog een paar argumenten op het gebied van de ROI en organisatie- en autorisatie-inrichting te noemen.

Download de preview
Meer te weten komen over de implementatie van e-HRM en de vier bovengenoemde stappen? Download vrijblijvend de preview van deze whitepaper. Hierna krijgt u de volledige whitepaper per post toegestuurd. De whitepaper gaat uitgebreid in op de 4 stappen voor een goede e-HRM strategie. Daarnaast gaat de paper verder in op de voortgang na deze 4 stappen.

 

Download de whitepaper
Download
Misschien ook interessant