Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Security uitdagingen bij virtuele desktop infrastructuur

Securing virtual desktop infrastructure with Citrix NetScaler

Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van desktop virtualisatie. Dit wordt gedaan om verschillende redenen zoals: het reduceren van kosten,  de werkplekflexibiliteit te verbeteren, werksnelheid te verbeteren en het beter beveiligen van bedrijfsinformatie.

Om daadwerkelijk te kunnen profiteren van de genoemde voordelen is het van belang dat de beschikbaarheid alsmede de veiligheid gegarandeerd kan worden. Deze whitepaper legt uit hoe Citrix Netscaler hier mee omgaat.

Security bij desktop virtualisatie

Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden als het gaat om het virtualiseren van desktops. Hierbij zal rekening gehouden moeten worden met onderstaande punten:

 • Toegang op afstand
  Veel gebruikers zullen op afstand toegang willen hebben tot hun desktop. Dit geschied vaak over een onveilig netwerk.  Bij een standaard desktop ontstaat een onveilige situatie doordat er door kwaadwillende slechts toegang nodig is tot de desktop. Bij virtualisatie is toegang tot het netwerk vereist om schade te kunnen aanrichten.
 • Groei van het aantal apparaten
  Door de groei van steeds meer verschillende apparaten met hun eigen veiligheidsprofielen wordt het beveiligen steeds lastiger. Hier komt nog eens bovenop dat veel apparaten niet meer in het beheer zijn van het bedrijf zelf.
 • Mate van toegang
  Door desktop virtualisatie zijn de gebruikers rechtstreeks verbonden met het netwerk. Toegangscontrole is van essentieel belang. Een aanval van kwaadwillende heeft gevolgen voor veel meer gebruikers.
 • Concentratie van resources
  Het belang van een goede beveiliging wordt ook nog eens versterkt omdat desktop virtualisatie er voor zorgt dat één aanval er voor kan zorgen dat meerdere gebruikers getroffen worden.

Download geheel vrijblijvend de whitepaper waarin uiteengezet wordt met welke IT uitdagingen IT-beheerders te maken krijgen bij de implementatie van een desktop virtualisatie oplossing op het gebied van security en beschikbaarheid.

 

Download de whitepaper
Download