Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Security Intelligence & Big Data beter beveiligd

Met Big Data beveiligingsoplossing APT’s afslaan

Geraffineerde cybercrime en geavanceerde aanhoudende bedreigingen (APT’s) zijn regelmatig in het nieuws. Geholpen door nieuwe aanvaltechnieken, toegenomen financiële support en het gemak waarmee sociale contacten benut kunnen worden, hebben aanvallers meer succes dan ooit. Traditionele beveiligingsoplossingen zijn niet langer opgewassen tegen het groeiend aantal bedreigingen. Deze whitepaper gaat over een big data-benadering en waarom dit een goede methode is om in de pas te blijven met geavanceerde dreigingen en aanvallen te voorkomen.

De hedendaagse beveiliging draait om big data

In het gevecht tegen bedreigingen is het belangrijk dat bedrijven de mogelijkheid hebben om subtiele aanwijzingen voor een aanval en anomalieën in beeld te krijgen. Dit vereist de verzameling en analyse van data afkomstig van de beveiligingsinfrastructuur en daar buiten. Met andere woorden, beveiliging is een big data-probleem geworden, dat vraagt om een toegesneden oplossing. Namelijk een Security Intelligence platform dat ontworpen is om bedreigingen op te sporen en te prioriteren in real time inclusief een oplossing voor datamining en analyses. Het platform zorgt voor parallelle verwerking, zeer snelle ad hoc querymogelijkheden en analyses om miljoenen security events te correleren en verfijnen tot een hanteerbare set met de belangrijkste inbreuken.

Met Security Intelligence en big data een betere beveiliging

Een big data beveiligings- en analyse-oplossing moet grote hoeveelheden data kunnen verwerken die afkomstig zijn van een enorme variëteit aan security data feeds binnen de organisatie, maar ook ongestructureerde en semigestructureerde data van zowel binnen als buiten de organisatie. Aanvullende voorwaarden zijn:

  • Aanpasbaar aan het veranderende cybercrimelandschap
  • Een holistisch beeld geven van de IT-omgeving van de onderneming
  • Bruikbare informatie opleveren die beschermt tegen bekende en onbekende dreigingen

Door gestructureerde en verrijkte security gegevens te analyseren samen met ongestructureerde data vanuit de gehele onderneming, helpt de big data oplossing om kwaadaardige activiteiten te vinden die diep verborgen zijn in de massa’s aan bedrijfsgegevens. Lees verder over Security Intelligence in combinatie met een big data tool om meer data flexibeler te kunnen analyseren.