Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Security en de Azure SQL-database

Data beveiligen in de cloud

Werken vanuit de cloud vraagt om een nieuwe benadering van IT security. Dat is voor veel applicatiegebruikers, data administrators en programmeurs nog relatief nieuw. Hierdoor aarzelen organisaties om een cloud-infrastructuur voor data management in te richten. De vermeende veiligheidsrisico’s worden nog te hoog geacht. Veel van deze zorgen kunnen echter worden weggenomen door een beter begrip van de security-functionaliteit in Windows Azure en Microsoft Azure SQL-database.

In deze whitepaper gaan we daarom dieper in om de verschillende aspecten rondom deze functionaliteit uit te dieper. Daarbij wordt onder meer ingegaan op:

  • Security by design: De basis van de security ligt besloten in de wijze waarop Azure is ontworpen. Vanuit de basis van het ontwerp van de infrastructuur is uitgegaan van een maximale bescherming. Dat in combinatie met streng beveiligde en gecontroleerde datacenters die continu compliant zijn aan regelgeving.
  • Data access: De bescherming van gegevens begint met een gecontroleerde toegang. Het datacenter beheert de fysieke toegang, terwijl u via een firewall de veiligheid beheert in de netwerklaag . Toegang van gebruikers regelt u door de configuratie van de identity & access. En uiteraard zijn de machtigingen voor de server en definitie van de databaserollen van belang.
  • Logging and monitoring: Het “auditen” van database activiteiten behoort tot een ander security-maatregel voor deel organisatie. SQL-database bevat een uitgebreide configureerbare “auditing engine”.
  • Data protection: Azure SQL-database biedt een scala aan mogelijkheden om data te beschermen, inclusief; encryptie, rijniveau-beveiliging en dynamische data masking. Deze paper bekijkt iedere functie in meer detail.

Security Azure SQL

Microsoft SQL Azure biedt een uitgebreide pakket aan mogelijkheden om de security van uw data in de cloud te optimaliseren. Uiteindelijke speelt echter ook de menselijke kant bij het organiseren van security een hoofdrol. Download deze whitepaper voor een uitdieping van bovengenoemde security aspecten van SQL Azure.

 

Download de whitepaper
Download